Vizart

Prijedlog izložbi: Mjesec koji obiluje zanimljivim izložbama kulminirat će osmom Noći muzeja

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com/palach.galerija
Foto: Facebook.com/palach.galerija

Pred nama je prvi (recimo to tako) normalan radni tjedan u ovoj godini, što znači ponovne prometne kolapse i sveprisutan stres kojega će zasigurno pojačati prvi računi koji će početi pristizati. Kako ne biste pali u monotoniju po mnogima najdepresivnijeg mjeseca u godini, Ziher vam preporuča da nakon napornog radnog dana izađete iz kuće i posjetite neku od aktualnih izložbi.

Do sredine mjeseca još možete pogledati fascinantne minijature Julija Klovića u Klovićevim dvorima ili Verzottijeve Kriptofotografije u galeriji Ulupuh. Arheološki muzej nudi, uz prošlotjednu preporuku Mumija, i izložbu Rimske zlatne naušnice, u Hrvatskom povijesnom muzeju izložba Iso Kršnjavi bit će postavljena do sredine godine, a do početka veljače možete vidjeti i kako je to imati Nulu iz vladanja u Muzeju suvremene umjetnosti.

U Tiflološkom muzeju do 20. siječnja otvorena je izložba Oblik lika kiparice Ive Perović, a do istog datuma otvorena je i izložba LICE U’LICE u Centru za kulturu i film August Cesarec koju čini niz fotografija zagrebačkih kvartova kao podsjetnik da Zagreb nije samo centar i Gornji grad. Do kraja tjedna otvorena je i izložba Venere mladog umjetnika Ivana Novaka. Nju možete posjetiti u galeriji Umjetnost osmijeha u Radićevoj ulici, a prikazuje aktove ženskog tijela iz perspektive drevnih naroda koji su još veličali plodnu Veneru kao idealnu građu ženskog tijela.

Foto: tifloloskimuzej.hr
Foto: tifloloskimuzej.hr

Ukoliko se nađete u Rijeci, ne propustite izložbu u popularnom klubu Palach – ondje će do sredine mjeseca biti postavljene fotografije Josipa Kneževića pod nazivom Kontrast. Ukoliko ste ljubitelj crno-bijelih fotografija, a ujedno volite popiti piće dok se kulturno uzdižete, žurno u Palach.

A za sve ljubitelje izložbi koje sprječava cijena ulaznica – lijepe vijesti. Kao i svake godine, 25. siječnja održava se sada već kultna Noć muzeja. Ova manifestacija, osma po redu već tradicionalno privuče mnoge ljubitelje kulture, nakon koje počinju rasprave o radnom vremenu muzeja. Možda se ove godine nešto promijeni.

Be social

Komentari