Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 2/25

02.12.2017. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ho ho ho,

Prvi dan Adventa uspjeli smo preživjeti, prvi su darovi neke već razveselili, vrijeme je za drugu rundu! A već drugog dana pripremio sam vam nešto zaista posebno. Mislim, dvije riječi sve govore – Josipa Lisac. Najveća hrvatska glazbena diva svih vremena ove godine slavi velikih 50 godina impresivne karijere. Slavlje će obilježiti dva odavno rasprodana koncerta u Lisinskom, šteta što su samo dva, ja se kladim da bi i pet-šest koncerata bilo rasprodano.

Osim koncertno, slavlje je obilježeno i kompilacijom “Posve slobodna (suradnje i etno)”. Kao što i ime sugerira, na albumu su se na jednom mjestu našle neke od najboljih Josipinih suradnji s vrhunskim glazbenicima te njene zapanjujuće izvedbe tradicionalnih pjesama. Riječ je o dvostrukom albumu na kojem su pjesme kronološki poredane. Na prvom CD-u nalaze se legendarne suradnje Rušila sam mostove od sna s Dinom Dvornikom, Kao mir s grupom Boa i Na, na, na, na s Cubismom, ali i neke novije suradnji kao Ljubav s Quasarrom i Tebi putujem s Chui.

Drugi CD počinje zanimljivom izvedbom tradicionalne pjesme Omer beže koju je Josipa maestralno otpjevala još 1974. godine. Na CD-u nalazi se još nekoliko studijskih izvedbi poput Oj sončece, live izvedba pjesme Dalmatino, povišću pritrujena s Tedijem Spalatom, Đelem, đelem s Šabanom Bajramovićem i Cubismom, a po prvi put su objavljene Vuprem oči i Dremle mi se, dremle koje je Josipa izvela u predstavi “Pijana noć 1918.” kazališta Ulysses. Funk, rock, klasika, pop, klapska ili božićna pjesma, etno, fado ili rap – to je sve glazba u kojoj se Josipa savršeno snalazi, a album “Posve slobodna (suradnje i etno)” to još jednom potvrđuje.

Album “Posve slobodna (suradnje i etno)” objavljen je u izdanju Croatia Recordsa koje nam je ljubazno ustupilo jedan primjerak za adventski kalendar. CD možete osvojiti na Ziherovoj Facebook stranici.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku. Tko zna što se sutra krije…

Voli vas vaš,

Djed Mraziher

(Visited 316 times, 1 visits today)

Komentari