Film

30. ožujka – Sretan rođendan današnjim zvijezdama / slavljenicima! Pogledajmo ih u filmovima!

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto:Facebook.com
Foto:Facebook.com

Na današnji dan su, igrom slučaja, rođeni mnogi poznati, iznimno talentirani ljudi. Neki od njih su slikari, neki glazbenici, neki nešto treće, ali svi su našli načina da se povežu s uzbudljivim svijetom filma. Obilježimo ovim člankom rođendane slavljenika istaknuvši njihove trenutke iz svijeta sedme umjetnosti.

Celine Dion
Kanadska pjevačica danas slavi 45. rođendan. Nije previše potrebno nagađati koja je to njena pjesma rasplakala rekordan broj ljudi dok se nije pojavila Adele i odlučila vlastoručno oboriti taj rekord. Ipak, Celine je svoje pjesme posudila i za druge filmove, kao što su Sleepless In Sesttle, Beauty and the Beast, a nepotrebno je napomenuti kako je u mnogim emisijama kao što su X Factor i Britain’s got Talent, među najpopularnijim izvođačima. No, ono po čemu je svijet filma najviše pamti su, naravno, Titanic i My Heart Will Go On.

Vincent Van Gogh
… bi danas imao točno 160 godina. Prethodnik europskog ekspresionizma, prvi „deformirao“ prirodu zbog intenzivnijeg doživljaja. Nije ni čudo da su snimljeni mnogi filmovi o ovom nizozemskom genijalcu. Pogledajmo trailer za jedan od njih.

Eric Clapton
Eric Clapton danas broji 68 godina. Glazbenik čije su pjesme ostavile velikog traga i u svijetu filma, a neki od njih su Back to the Future, Heat, Lethal Weapon i GoodFellas. Poslušajmo upravo potonju, svako uho je prepoznaje, čak i ono koje ne zna odakle.

Tracy Chapman

Tracy Chapman, dobitnica nagrade Brit Awardsa, američka kantautorica, danas će po 49. put proslaviti rođendan. Koncert u obliku festivala za 70. rođendan velikog Nelsona Mandele koji se prenosio na BBC-u, obilježila je prekrasnom i dirljivom pjesmom, „Fast Car“. Tracyne su se pjesme našle i u mnogim serijama, kao što su „Dancing on Ice“, Servants, The X Factor, Memories De a Tele itd. Pogledajte nastup s Nelsonovog rođendana, a ako uz to odlučite i pročitati lyricse, teško da se nećete naježiti.

Paul Verlaine
Danas je rođendan i Paulu Verlaineu, francuskom pjesniku, parsonovcu i začetniku simbolizma. Imao bi 169 godina. Poznat kao tipičan pjesnik, boem, konzumirao je hašiš i druge opijate, teško je odijeljivao stvarno od nestvarnog. Također, poznat je i po svojoj, u najmanju ruku, biseksualnosti i „bliskom“ odnosu s pjesnikom i genijalcem, Arthurom Rimbaudom, zbog kojih se kasnije okrenuo religiji. Pogledajte trailer filma Total Eclipse koji govori upravo o dvojici ljubavnika, Leonardo DiCaprio utjelovio je Rimbauda, a David Thewlis Verlainea.

Norah Jones
I Norah koja danas slavi 34. rođendan, dala je svoj doprinos filmskom platnu. Ted, American Wedding, This is 40 i još šezdesetak drugih projekata.Ipak, izdvojila bih Love Actually kao film za koji može biti najviše ponosna što je dio njega. Dolje je upravo Norahina izvedba pjesme Turn Me On iz spomenutog filma. Poslušajmo Norah i „Enough. Enough now.“

Be social

Komentari