Glazba

Disko Dabar i Janko Novoselić u Mastersu 15.2. predstavljaju zajednički projekt

Fotomontaža: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Fotomontaža: Ziher.hr
Fotomontaža: Ziher.hr

Vrsni dvojac, Ratko Filipović Examine iliti Disko Dabar i Janko Novoselić, koji su već zadužili scenu svojim radom, nastupaju u Mastersu 15. veljače, gdje će predstaviti svoj novi projekt. Riječ je o soul/disco/funk stvarima prilagođenim za plesni podij, a prvi puta se na pozornicu Cycle programa penje live glazbenik. Uz njih će vas rasplesati i Bocca Sofistifunk, funk soul daddy s Brača čiji uvojci rijetko koga ostavljaju ravnodušnim, kao i glazba koji pušta, te Jan Kinčl Zero, otac Cycle programa i techno i house znalac.

Ratko Filipović Examine prije godinu je dana predstavio svoj projekt Disko Dabar, seriju reizdanja klasičnih disco, funk, soul i r’n’b ploča adaptiranih za plesni podij. Herbie Hancock, Bob James, Erykah Badu, Numaads i Quantic Soul Orchestra samo su dio su izvođača koji su dobili Ratkovu adaptaciju i mogu se naći na kompilaciji  “Disko Dabar Edits”. Janko Novoselić, jedan od najboljih bubnjara u Hrvata, dao je svoj pečat bendovima kao što su TBF, Tobogan ili BILK. Osim što je nedavno predstavio svoj elektronski live projekt Strobelyx, povezao se i s Disko Dabrom i u zajedničkom projektu stvaraju soul/disco/funk. Janko se na bubnjevima priključuje Disko Dabru i klasike prilagođavaju za plesne sate u klubovima.

Uz njih nastupaju i Bocca Sofistifunk, kovrčavi znalac i urednik emisije na Radiju 808, koji će se nadovezati sa soul i funk pričom i rasplesati vas sa svojim setom. Uz njega tu je i Jan Kinčl Zero, raznovrsna vrijednost hrvatske scene koji donosi dobru glazbu u klubove i na festivale već više od desetljeća, s svojom techno i house selekcijom. Vodi i uređuje “Zero Show”, emisiju koja se bavi širim spektrom internacionalne i lokalne elektronske glazbe. Njegovom eklektičnom izboru možete posvjedočiti srijedom na Radiju 808.

Početak je u 23 sata, a upad je 20 kuna do ponoći, 30 kuna nakon.

Be social

Komentari