Film

Dobar, loš, trailer: Scenarist, fotograf, osmorka i jedan bračni i jedan neobični par

Foto: facebook.com/thehatefuleight
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ljeto se bliži kraju, a novi se val filmskih premijera približava zajedno s nižim temperaturama. U iščekivanju ohlađenja koje je na pomolu, izdvojite pokoju minuticu i pogledajte što nam svijet filma priprema u bliskoj budućnosti.

Trumbo, Jay Roach

Crvena je groznica godinama harala SAD-om nakon Drugog svjetskog rata; njeni su kraci dosezali do svakog aspekta javnoga života, a zahvatili su samim time i veliku mašineriju Hollywooda. Dalton Trumbo, tada priznati scenarist također se našao na tzv. ‘crnoj listi’ pod optužnicom da je komunist – crna je lista osim njegovog imena brojila mnoga kojima su dotad otvorena vrata filmske industrije, bila naglo zatvorena pred nosom. Bryan Cranston nosi naslovnu ulogu Trumba, istinitog, biografskog filma koji osvrćući se na doslovnu prošlost, u mnogo čemu rezonira sa suptilno cenzuriranim danas. Premijera filma najavljena je za 6.studenoga ove godine.

Life, Anton Corbijn

Robert Pattinson i Dane DeHaan duo su fotograf-zvijezda. No, u ovom slučaju nije riječ o kombinaciji paparazzi-starleta već o fotoreporteru za magazin Life i tadašnjoj i sadašnjoj pop-ikoni, James Deanu. Naslov filma preuzelo je ime časopisa što ovo novo ostvarenja Corbijna, inače redatelja poznate biografije Iana Curtisa, Control (2007) izmješta iz biografskog koncepta i umjesto toga, smješta u područje showbusinessa kao takvog. Life se u kinima očekuje od 9.rujna.

The Hateful Eight, Quentin Tarantino

Tko ne voli Tarantina još? The Hateful Eight, najnoviji film jednog od najpopularnijih redatelja današnjice (što za Quentina zaista nije floskula) nakon dramatičnog (pred)produkcijskog procesa, ugledat će svjetlo dana početkom sljedeće godine odnosno 8.siječnja 2016. Novo tarantinovsko društvo sastoji se od: Bruce Derna, Samuel L. Jacksona, Michael Madsena, Kurt Russella, James Remara, Amber Tamblyn, Walton Gogginsa i Zoe Bell; a prostornovremenski kontekst susreta tih osebujnih karaktera što tipično žive na rubu zakona je Wyoming u razdoblju nakon Građanskog rata. Osam stranaca za osmi Tarantinov film s neizbežjno mnogo oružja i žanrovskih poigravanja, zbilja, tko ne voli Quentina još?

By the Sea, Angelina Jolie

Nakon slavne suradnje na Mr. and Mrs. Smith (2005) koja je ovaj popularni, holivudski par uspješno zbližila, Angelina Jolie nastavljajući utirati put svojoj redateljskoj karijeri, piše i režira By the Sea te u dvije glavne uloge postavlja sebe i svoga supruga, Brada Pitta. Dijaloški minimalistički trailer najavljuje priču o bračnome paru u krhkoj zajednici – Vanessa, bivša plesačica i Roland, pisac 70ih putuju zajedno Francuskom i smještaju se u malenom gradiću pored mora gdje se njihova privrženost rasplinjava i pretočava u simpatije za neke od lokalnih stanovnika. Premijera filma najavljuje se za 13.studenog tekuće godine.

The Beauty Inside, Jong-Yeol Baek

Debitantski film južnokorejskog redatelja Baeka baziran je na američkoj verziji istoga imena snimljenoj 2012.godine. Glavni lik Baekovog filma je Woo-jin koji se svakoga jutra probudi u drugačijem tijelu (kao što je to slučaj s Alexom u Doremusovoj verziji). Jedina konstanta u njegovom životu je njegova djevojka Yi-soo koja je upoznata s njegovom tajnom i svakoga se dana iznova uči nositi s njome zajedno s Woo-jinom. Ovaj pomalo neobičan, ljubavni film ima zakazanu premijeru 11.rujna 2015.godine.

Be social

Komentari