Film

Dobar, loš, trailer: Ljubitelji banana, moderni genijalac, detektivi i domaći film

Foto: facebook.com/true detective
Vrijeme čitanja: 2 minute

Filmska nas industrija nikada ne ostavlja bez materijala – ususret ljetnim i jesenskim premijerama, stižu novi traileri za iščekivane kino-hitove odnosno omiljene serije.

Nakon iznimno uspješne prve sezone koja je vinula Matthew McCounagheya među zvijezde, fanovi diljem svijeta (uključujući i Ziher družbu) pripremaju se na drugu sezonu, pokušavajući odgonetnuti hoće li biti dorasla razini kvalitete one prve. Što znamo o drugoj sezoni True Detectivea pogledajte u članku -> klik, a ono što nam sam trailer donosi je napeti, pomalo mračni, iako užaren ambijent serije kakav “tradicionalno” tka Pizzolatto i kakav smo već naučili voljeti. Ako ste sumnjali u postavu, ovaj napeti isječak u kojem se susrećemo sa sva četiri nova protagonista, natjerat ćete vas da se predomislite i vratite vjeru u ekipu iza kamere. Premijera nove sezone iščekuje se 20.lipnja.

Za razliku od potresne atmosfere True Detectivea, ovo animirano ostvarenje od autora Despicable me ne izaziva trnce u kostima nego mami osmijeh na lica. Mnogo prije nego što je Gru ušao u njihove živote, Minionsi su živjeli neki svoj život, pokušavajući naći idealnog zločinca kojem će služiti. Jedna će se malena ekipa tako naći pod vodstvom Scarlet Overkill što neće pogodno završiti ni po koga. Ova simpatična stvorenja s kojima smo se prvi puta sreli 2010.godine, vraćaju se na filmsko platno premijerno 10.srpnja pod novim (očitim) naslovom Minions.

O čovjeku koji je jedan od kreatora svijeta kakvog danas živimo, očekuje nas film pod redateljskom palicom Danny Boylea i scenarističkim perom Aarona Sorkina. Ovaj nekonvencionalni trailer donosi priču o čovjeku koji (neporecivo) nije živio konvencionalni život, a čije ime nosi sam naslov filma – Steve Jobs. Virtuoznog Michaela Fassbendera gledat ćemo u glavnoj ulozi 10.listopada kada je film najavljen da pristiže u kina. Što reći više svima vama koji ćete ovo prolistati sa svojih Apple uređaja nego – pogledajte?

Kao mali bonus, donosimo vam i trailer jednog novopečenog hrvatskog filma kojeg svakog časa iščekujemo premijerno u našim kinima – točnije 25.svibnja. Riječ je o filmu redateljice Ivone Juke i producentice Anite Juke pod imenom Ti mene nosiš. Juka donosi priču u obliku triptiha koja istražuje ženski identitet, ulogu kćeri i što ona sa sobom nosi – tri su kćeri različitih godina, imovinskih statusa i iz različitih pozadina te donose tri drugačija pogleda na istu ulogu. U filmu igraju domaće zvijezde kao što su Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Filip Križan, Linda Begonja, Lana Barić, Vedran Mlikota i drugi, a možda će vam najviše o filmu reći upravo sam trailer (uz pozadinsku pjesmu popularnih Indexa) i privući vas da u kinima pogledate i pokoje domaće ostvarenje.

Be social

Komentari