Istaknuto
08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

06.07.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute U svijetu suvremenih skladatelja nema puno živućih legenda, a do prvog srpanjskog ponedjeljka jedna od njih bio je Ennio Morricone – tata najvećih kompozicija spaghetti westerna.

Glazba

Dugo toplo ljeto na tvrđavi Fort Punta Christo kod Pule

29.04.2014. Helena KezerićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Dimensions festival je festival elektroničke glazbe pod organizacijskom palicom britansko-hrvatskog tima koji se može pohvaliti globalnim uspjehom jednog svog drugog projekta, Outlook festivala. Dimensions će se ove godine održavati od 27. do 31. kolovoza i svojim će izvođačima pokrivati  najbolje od house, techno, funk, soul, drum and bass, psych, i pop glazbene scene. Samo neka od brojnih izvođača koje vrijedi posebno istaknuti su Caribou, Darkside, Jon Hopkins, Nina Kraviz , Kode 9, Warpaint, Daphni, Theo Parrish… Otvorenje Dimensions festivala održat će se u pulskoj Areni 27. kolovoza, a na koncertu će nastupiti Caribou, Darkside, Nils Frahm i Kwabs.

 Slurp festival odvijat će se u četiri zasebna termina, a otvorenje sezone bit će 14. lipnja. Ostali termini su zakazani za 5. srpnja, 2. kolovoza te završni party 27. rujna. Izvođače ovog zanimljivog festivala organizatori kriju kao zmija noge, no podijelili su s nama da će sezonu Slurpa otvoriti mlada DJ Miss Sunshine. Uspjeli smo doznati i da će headliner trećeg termina Slurpa biti britanski DJ Mr C. Za završni party ovog mladog festivala ogranizatori najavljuju jednu veliku domaću zvijezdu, no ime nam nisu htjeli odati.

12. Seasplash će se ove godine održavati od 17. do 21. srpnja. Festival uz brojne, već potvrđene izvođače od kojih su neki Waitapu, Dub Fi Youth, Brain Holidays, Bad Copy, Brain Damage meets Vibronics. Glavni headliner festivala je Asian Dub Foundation i to u originalnoj postavi i s novim albumom. Predstavlja i novi program pod imenom SoundClash na BeachSplash stage-u koji će se pobrinuti za program od jutra do mraka u neposrednoj blizini plaže uz ugodne zvukove te vegetarijansku ponudu Šumskog kuhara.
Novost je također i besplatan prijevoz za sve posjetitelje koji je organiziran u suradnji sa Jungle Tribeom, a polasci će biti organizirani u šest hrvatskih gradova (Osijek, Slavonski Brod, Zagreb, Split, Šibenik i Zadar).

Outlook festival se može ukrasiti titulom najvećeg europskog festivala bass glazbe i sound system kulture koji će od 3. do 7. rujna doživjeti svoje sedmo izdanje. Dovodi nam preko 300 izvođača tako da će svatko moći pronaći ponešto za sebe. Koncertom u pulskoj Areni festival će otvoriti Ms. Lauryn Hill, a nastupit će još Fatima, Andrew Ashong i Submotion Orchestra. Još neki od poznatijih izvođača festivala su Busta Rhymes, Congo Natty, Daddy G, Dub FX, Zed Bias, Bondax, True Tiger, Truth, Seven, Swindle te brojni drugi.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Komentari