Film

Game of Thrones: Najuzbudljivije scene prve tri sezone

FOTO:facebook.com/dracarys
Vrijeme čitanja: 4 minute
FOTO:facebook.com/game of thrones
FOTO:facebook.com/game of thrones

Drugi tjedan četvrte sezone Game of Thronesa je za nama, krajnje je vrijeme da rekapituliramo neke od najznačajnijih trenutaka prošlih sezona. Među nizom, što degutantnih, što za srce bolnih scena i pokojom koja ima „happy ending“ pokušali smo izabrati one koje su nam se najviše urezale u pamćenje.

Smrt Eddarda Starka

Trenutak u kojem je svatko shvatio da je George R.R. Martina nemoguće voljeti jer je hladnokrvni ubojica svojih najboljih likova. Mnogi su od gledatelja tada poželjeli čak i prestati gledati seriju, a svi još dan danas plačemo (i nakon dvije sezone) za omiljenim nam Nedom. Ovo je i prvi u nizu razloga zašto jedva čekamo epizodu kada će netko Joffreya likvidirati.

FOTO: youtube.com - screenshot/ned stark
FOTO: youtube.com – screenshot/ned stark

Rođenje zmajeva

Ovo je jedna od scena koja je ovoj seriji dala smisao, od nje pa nadalje pratimo najmoćnije bebe kako stasaju u strojeve za ubijanje. Game of Thrones ne bi bio to što jest da u njemu nema zmajeva i sigurni smo da svima spadaju među top 5 najdražih likova. Samo što nikako više da uzlete iznad King’s Landinga i osvoje taj Tron…

FOTO:facebook.com/daenerys
FOTO:facebook.com/daenerys

Khal Drogo okrunjuje Viserysa

Još jedan od likova iz prve sezone za kojim ne prestajemo žaliti, na čelu sa ženskim dijelom publike koji je sigurno simpatizirao ovog sirovog romantičara-muškarčinu. U nizu djela koja je izvršio u čast „mjesecu svog života“ krunidba brata-svodnika zasigurno bi stajala pri vrhu. Od tad se barem zna tko je pravi „dragonborn“, a tko je samo pohlepni gad.

FOTO:youtube.com-screenshot/khal drogo
FOTO:youtube.com-screenshot/khal drogo

Tyrion vs. Joffrey (part one)

Scena koju možete pokušati pogledati samo jednom…

FOTO:youtube.com-screenshot/tyrion i joffrey
FOTO:youtube.com-screenshot/tyrion i joffrey

Tyrion vs. Joffrey (part two)

Dokaz da neki likovi koliko god se činili gnjusnim, mogu biti još gnjusniji, a da neki likovi koliko god bili simpatični, mogu još više prirasti srcu. Nadam se da će napokon u nastavku serije Martin malo ostaviti Sansu na miru.

FOTO:facebook.com/sansa
FOTO:facebook.com/sansa

Cersei i Jaime

Naravno da jedna serija nabita seksualnošću i nasiljem (znate da je istina, ali sve u redu – barem je fantasy) ne može proći bez incestuidnog odnosa. Dapače, incestuidnog odnosa kraljice i njenog brata blizanca. Da, i naravno da je jedan od Starkova morao radi toga izvući deblji kraj…

FOTO:youtube.com-screenshot/cersei i jamie
FOTO:youtube.com-screenshot/cersei i jamie

Stannis maršira na King’s Landing

Najveći vatromet koji je serija vidjela (još ćemo vidjeti što će nas dočekati na Kraljevskom vjenčanju) i prvi u nizu marševa što će uslijediti na Prijestolje. Koliko će se u budućnosti uspjeti obraniti i hoće li Tyron biti tu da priredi još koji vatromet, saznat ćemo u sljedećim epizodama.

FOTO:youtube.com-screenshot/wildfire
FOTO:youtube.com-screenshot/wildfire

„You know nothing, Jon Snow!“

Jadan Jon Snow, koliko god znao, ipak na kraju ne zna ništa. Tako je to kad nađeš ženu koja zna baratati lukom i strijelom. No, ljubav između vatrene Ygritte i „nevinog“ Jon Snowa (koji definitivno ima najbolje ime u seriji) spada u daleko najljepše epizode ove serije.

FOTO:youtube.com-screenshot/ygritte
FOTO:youtube.com-screenshot/ygritte

Whitewalkers

Sva sreća, zima tek dolazi, i pitanje je kada će doći poznavajući Martina…

FOTO:youtube.com-screenshot/whitewalker
FOTO:youtube.com-screenshot/whitewalker

Dracarys

Daenerys koja još jednom pokazuje da iako je zgodna i plava, s njom nije za šalu. Ygritte, Daenerys… žene Game of Thronesa uistinu se ne mogu nazvati ljupkim, nevinim cvjetićima! Bilo kako bilo, Majka zmajeva pokazala je da je više od toga uz najbolju repliku u cijeloj seriji – Dracarys.

FOTO:facebook.com/dracarys
FOTO:facebook.com/dracarys

Crveno vjenčanje

Neporecivo najtragičnija scena u cijeloj seriji. Za one mekog srca, preporučamo da ne otvaraju video-clip, neminovno je da neće moći suspregnuti suze (opet). Držimo fige da se u novoj sezoni Starkovi barem djelomično osvete.

FOTO:youtube.com-screenshot/red wedding
FOTO:youtube.com-screenshot/red wedding

Prve tri sezone Game of Thronesa uspješno su nas uvukle u svijet borbe za prijestolje. Na nama je da spremni pratimo kuda će nas odvesti četvrta sezona koja je svakako uzbudljivo započela.

Be social

Komentari