Film

Game of Thrones u svojim televizijskim varijacijama

FOTO: happyplace.someecards.com/greyjoy's anatomy
Vrijeme čitanja: 4 minute
FOTO: happyplace.someecards.com/how i met your
FOTO: happyplace.someecards.com/how i met your

Čini se da se spontano nastavlja serijal članaka o tome kako je moguće Game of Thrones likove ubaciti i u još pokoji TV ili kino hit (da, toliko ih volimo). Nakon Daenerys koja u društvu svog ljupkog zmaja odluči opravdati obiteljsko ime i spasiti prijestolje te tako nadmašiti herojsku Mulan i potencijalno najopasnije zlikovke koju je Disney ikada vidio – Cersei, pitamo se kako bi se društvo Game of Thronesa uklopilo u recentne TV hitove na što nas je potaknuo happyplace.someecards.com.

U slučaju How I met your… sigurno je da bi bilo riječ o pomalo kontroverznoj verziji ove serije, gotovo antičkoj, ali barem možemo živjeti in spe da ne bi čekali punih devet sezona, od kojih je barem polovica očajna (s naglaskom na zadnju sezonu), kako bi na kraju otkrili kako je uopće nebitno što je Jamie pronašao ljubav svog života – Cersei jer je uvijek htio zapravo ženu s kojom je posljednjih godina (nakon što ga je nebrojeno puta povukla za nos) bio samo “dobar prijatelj”. S obzirom na razočaranje koje je doživljeno u originalu, sigurna sam da bi ovo morala biti bolja verzija, pogotovo jer je Jamie premuževan da bi se ikada ponašao kao sredovječna neudata žena, a Cersei dovoljno pokvarena da bi ga i proganjala nakon smrti kako nikad ne bi imao drugu ženu. Uostalom, ako dokaz prave ljubavi nije da čak zanemariš činjenicu da ti je to sestra, ne znam što jest, pa se nasreću i ne vidi neki prostor za alternativu verziju Robin.

FOTO: happyplace.someecards.com/so you think you can...
FOTO: happyplace.someecards.com/so you think you can…

Gladijatorska verzija So you think you can dance uopće ne zvuči loše. Samo se nadam da host emisije i dotični žiri ne bi bili naporni koliko su inače u ovakvim tipovima američkih showova. Uostalom, teško je zamisliti komentare poput “You’re a real star” u ovom slučaju. Ili možda nije?

FOTO: happyplace.someecards.com/joffrey
FOTO: happyplace.someecards.com/are you a better king…

…A tko god se pokaže kao bolji kralj, izgubit će neki dio tijela po vlastitoj želji jer voditelja emisije to zabavlja. Uostalom, potencijalnu konkurenciju potrebno je odmah riješiti.

FOTO: happyplace.someecards.com/american hodor story
FOTO: happyplace.someecards.com/american hodor story

Teško je zamisliti dobrog starog Hodora u nečemu što bi eventualno bilo horor-žanra. Jedino ako se Bran uspostavi kao netko tko nije onakav kakvim se predstavlja (u pozadini odjekuje dramatična glazba)…

FOTO:  happyplace.someecards.com/real housedaughters
FOTO: happyplace.someecards.com/real housedaughters

Budući da sam osobno poprilično skeptična prema serijalu The Real Housewives, moram priznati da bih čak i navijala da se napravi neka inačica gdje bi radnja bila smještena u Craster’s keep. Gotovo sam sigurna da bi, bez obzira na sve (i incestuoidne odnose i silovanja i žrtvovanje dječaka), u nekome smislu bila riječ o manje nakaradnoj verziji serije nego što je ona u Orangy Countyu. Barem bi progovorili o nekim iskonskim problemima kao što su primjerice potlačenost žena.

FOTO: happyplace.someecards.com/greyjoy's anatomy
FOTO: happyplace.someecards.com/greyjoy’s anatomy

Crnije od ovoga ne ide, ali morat ćemo si svi priznati da nas je nasmijalo. Iako dovitljiv naslov, nisam sigurna koliko bih rado pratila ovakvu seriju niti kad bi ona povukla neku paralelu s Grey’s anatomy, a možda još manje ako ne bi. Greyjoya, ili možda bolje rečeno Reeka, dovoljno je tužno gledati i u nekoliko minuta koliko se provuče kroz jednu epizodu Game of Thronesa.

FOTO: happyplace.someecards.com/survivor
FOTO: happyplace.someecards.com/survivor

Naspram krajnjeg sjevera, čini se kao da su preživljavanja na pustim otocima, u prašumama ili kakvoj afričkoj divljini, nešto što se može izvesti kao od šale. Ne bih se upuštala u avanturu gdje postoji opasnost od White Walkera, nikako. Možda ovaj show na koncu ni ne bi imao pobjednika, u slučaju da bi zima NAPOKON došla…

Očito je nemoguće pobjeći od krvavog potpisa koji Game of Thrones donosi. Kad bi se televizijski program popunio Martinovim likovima – krv, seks, incest i sadizam postali bi sasvim uvažena konvencija svake dobre serije odnosno serijala. Doduše, koliki god trenutno moralizirali, sigurna sam da bi gotovo sve od ponuđenog bilo zanimljivo za gledati. Svakako bi utješilo fanovske apetite koji nestrpljivo očekuju 8. epizodu i, u konačnici, finale sezone…

 

Be social

Komentari