Glazba

Glazbenici koji vjeruju u vanzemaljce – Droge ili prava bića s drugih planeta?

Foto: www.facebook.com/elvis
Vrijeme čitanja: 5 minute
Foto: www.facebook.com/elvis
Foto: www.facebook.com/elvis

Svemir je velik. Jako. Pitanje postoji li u tom svom ogromnom prostoru još nešto živo i inteligentno osim nas, ljudi, postavlja se gotovo od uvijek. Da li dok zurimo u zvjezdano nebo odjednom potpuno blesavi ili nevjerojatno pametni, neki vanzemaljac tisućama svjetlosnih godina daleko zuri u naše Sunce? Možda se i taj vanzemaljac pita “Postoje li vanzemaljci?“. Možda mu apsolutno nije pojmljivo kako bi mogli postojati vanzemaljci. Ali Svemir je velik. Jako. Sjetite se toga sljedeći put kad se iznervirate – problemi imaju jednu zgodnu naviku činiti se manje važnim dok razmišljate koliko je Svemir velik. Nekako se…smanje i usuču u sebe k’o suha šljiva. Ili čupavi mali psi kad su mokri. Svi naši problemi su u biti suhe šljive. A posebna vrsta glazbenika sa planete Zemlje ima posebne nevidljive pipke u mozgu kojima su, čini se, razvili neku međudimenzijsku, telepatsku vezu sa ufaćima. Ili ufaći jednostavno jako, jako, jako vole zemaljsku glazbu. Vanzemaljsko svijetlo iznad Elvisa, Matt Bellamy na crvenom planetu i Bowie koji se navodno prevozi letećim tanjurima. Loving the alien, što drugo…

Što je letjelo oko Klaxonsa?

Britanski indie bend neki proglašavaju neo-psihodelijom, a dok su se članovi Klaxonsa vozili avionom između Velike Britanije i Australije na turneji Surfing the Void, vanzemaljske letjelice navodno su se skoro sudarile sa zrakoplovom. “Letjeli smo preko La Manchea iz Skandinavije, pogledao sam van i tamo je bilo neko jebeno svjetlo i letjelo je stvarno, stvarno blizu nas.” tvrdi klavirist Klaxonsa James Righton. “Sjećam se da je prozujalo vrlo brzo u jednu stranu, onda u drugu stranu, a onda ravno ispod aviona.” dodao je gitarist Simon Taylor-Davis. “Niti jedan avion ne može izvesti te manevre. Bili smo tako jebeno prestravljeni. Čitav let smo se tresli sa spuštenim roletama na prozorima, znojeći se, i misleći ‘Ajde da sletimo što prije moguće i porazgovaramo sa pilotom.‘”.

Pilot je navodno rekao kako nije bilo ničega blizu avionu, te da nije bilo nikakve šanse da išta prođe toliko blizu avionu bez da on to ne primijeti. Ovo je iskustvo inspiriralo pjesmu Flashover, za koju Klaxons žele da postane “himna za dočekivanje vanzemaljaca”. No ipak, Klaxonsi su na toj turneji konzumirali galaktički veliku količinu raznih narkotika…

Klaxons – Flashover

Olivia Newton John

Osim što je svi pamte po pjevanju uz Johna Travoltu u mjuziklu Briljantin, Olivia Newton John vjeruje kako je vidjela neuobičajeni leteći objekt dok je bila dijete, što je otkrila u intervjuu za britanski časopis The Sun. Uvijek sam mislila da ima nečeg vanzemaljskog u onom plesnom zavođenju iz Briljantina…Osobito kod Johna Travolte i njegovog euforičnog tenora. Te koreografije čaganja sa ručicama u džepovima.

Olivia Newton John & John Travolta – You’re The One That I Want

Telepatijska teleportacijska Matta Bellamyja

Čovjek koji drži svjetski rekord u razbijanju gitara, sa njih razbijenih 140 na turneji Absolution 2004., dok je bio mlađi je htio svirati jazz ali mu se onda dogodila rock glazba.

Matt Bellamy vjeruje kako je doživio međudimenzijsko iskustvo dok je halucinirao da se nalazi na planetu prekrivenom crvenom pustinjom kojom lete oštre krhotine vanzemaljskog oružja. Doktor mu je objasnio da halucinira zato što je potpuno dehidriran od previše cuganja na turneji.  Ali tko, pobogu, još uvijek vjeruje doktorima?!?

Museov frontmen veliki je fan teorija zavjere i vanzemaljaca, uz druge male čudosti kao to da navodno ne može održati koncert bez da prije toga pojede bananu (referenca na Dr.Who?). Temu vanzemaljaca Muse su najdirektnije obrađivali na albumu “Origins of Symmetry”, te trodijelnom, klasično-zvučećem instrumentalnom komadu Exogenesis sa njihova albuma “The Resistance” iz 2009. godine. Iako Muse oduvijek zvuče podosta svemirski.

Muse – Bliss

David Bowie – esencijalno vanzemaljski i kako je to voziti se u letećim tanjurima

Jeste li uopće iznenađeni? David Bowie and the Spiders From Mars. Kompletna fiktivna persona androginog rock ‘n’ roll vanzemaljca Ziggyja? Pjesma Loving the Alien. David Bowie je esencija vanzemaljštine.

 “Vidio bi ih po šest-sedam puta u noći tijekom negdje oko jedne  godine dok sam bio u opservatoriju. Bili su to redoviti letovi koji su dolazili. Znali smo da onaj u 6:15 dolazi da se nađe s jednim drugim. Stajali su tamo negdje oko pola sata, a onda bi otišli nakon što su potvrdili jedan s drugim što su radili taj dan.”  rekao je David Bowie o svom iskustvu gledanja letećih tanjura i drugih letećih stvari sredinom 70-ih.  Sredinom 70-ih Bowie je isto tako imao i heroinom pogonjeni alter-ego zvan The Thin White Duke, pio je samo mlijeko, jeo samo papričice i težio valjda jedva 20 kila skupa s krevetom. Bowie je također 1975. u televizijskom intervjuu objasnio voditelju Dicku Cavettu zašto je putovanje letećim tanjurima znatno ugodnije od putovanja avionima.

Mislim da sad idem naći najbližu livadu da tamo mašem zastavicama sa natpisom “Vanzemaljci! Ne želim vam zlo! Hajmo se družiti!” te odašiljem telepatske poruke u daleke dijelove galaksije. Naravno, u situaciji da vanzemaljci uistinu slete na tu moju livadu, ovdje ćete čitati moj intervju sa Davidom Bowiejem jer će se on vjerojatno ukazati u roku dok kažeš “alien”.

David Bowie – Loving the Alien

Kesha

Ajde. Kada ne pjeva o satovima koji idu tik-tok, partijanju dok ne padneš na pod totalno zbetoniran i pranju zuba Jack Danielsom (probala sam, ali stvarno ne očisti zube ni malo), Kesha vjeruje u vanzemaljce, makar još uvijek nije imala svoj susret treće vrste. “Jako je narcisoidno misliti da smo mi jedini inteligentni život koji postoji.” tvrdi Kesha i, htjeli to priznati ili ne, čini se dosta logičnom. Jer, opet, Svemir je jako, jako velik. Kesha je čak snimila i pjesmu o vanzemaljskoj invaziji.

Kesha – Aliens Invading

John Lennon, NASA i Across the Universe

Lennon i May Pang, njegova asistentica i ljubavnica, tvrdili su kako su 1974. vidjeli letjelicu oblika “spljoštenog stošca” iznad njihovog stana u New Yorku. Par je pozvao policiju da bi prijavili viđenje vanzemaljaca, te su saznali kako je još sedmero ljudi u isto vrijeme navodno vidjelo isti neidentificirani leteći objekt. Slušaju li vanzemaljci Beatlese? Možda slušaju, sudeći po tome što je NASA 2008. u svemir poslala pjesmu Across The Universe obilježavajući pedesetu obljetnicu osnivanja NASA-e te, prikladnog, istovremenog osnivanja Beatlesa. Ne mogu ne zamišljati male zelene (ili koje god boje bili) kako pjevuše “they call me on and on across the Universe...”.

The Beatles – Across the Universe

Elvis Presley osvjetljen vanzemaljskim svjetlima

Ufaći su čini se bili negdje u blizini oko Elvisa uvijek. Neobjašnjena plava svjetla navodno su se pojavila nad Gracelandom u vrijeme Elvisova rođenja, te se nastavila pojavljivati oko njega za života, dok se sada navodno još uvijek pojavljuju iznad Elvisova groba.  The King je vjerovao kako su ga posjetili vanzemaljci te mu pokazali budućnost koja je, čudom prilika, sadržavala i Elvisa u bijelom odijelu.  Jednako kako postoje teorije da Elvis u biti nije umro, nego živi na nekom dalekom otoku sa Jimom Morrisonom, Cobainom, Janis Joplin i ostalom ekipom, postoje i teorije o tome da je Elvis sam bio vanzemaljac pa se vratio na rodni planet.

Elvis Presley – Suspicious Mind

Be social

Komentari