Istaknuto
13.01.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

09.12.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Mreža mladih Hrvatske i UNICEF motiviraju mlade da dijele svoje mišljenje o mentalnom zdravlju i drugima temama u cilju poboljšanja položaja mladih kod nas.

Nagrade

U ZKM se vraća predstava “Huddersfield”; imamo nekoliko ulaznica za vas

30.04.2019. Ziher.hrFoto: www.zekaem.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon četiri mjeseca pauze, početkom svibnja na daske Zagrebačkog kazališta mladih vraća se predstava “Huddersfield” Uglješe Šajtinca u režiji Renea Medvešeka. “Huddersfield” je priča o tisućama mladih koji danas svakodnevno odlaze u nepoznato, ne želeći se ni osvrnuti za sobom, a oni koji ostaju žive život stalnog razočaranja i nezadovoljstva.

Uglješa Šajtinac jedan je od najvažnijih suvremenih srbijanskih dramskih pisaca, dobitnik Europske nagrade za književnost 2014. te Sterijine nagrade 2005. za dramu “Huddersfield”. Povratak jednog od Šajtinčevih likova iz Zapadnog Yorkshirea u rodni grad, u hrvatskoj adaptaciji Tomislava Zajeca u Karlovac, pokazuje da bi ova priča mogla biti smještena u bilo koji grad južnoeuropskih država u tranziciji koje su prelaskom u tzv. kapitalizam vjerovale da počinje raj na zemlji, a dočekale su ratove, tajkune, kriminal, nezaposlenost i grč u trbuhu.

U znak sjećanja na preminulog kolegu

Predstava se vraća i ostaje na repertoaru ZKM-a u znak sjećanja na preminulog glumca Roberta Budaka. Njega će u “Huddersfieldu” zamijeniti Bernard Tomić, a u predstavi igraju i Dado Ćosić, Adrian Pezdirc, Mateo Videk, Tina Orlandini, Damir Šaban i Filip Nola.

Prve izvedbe “Huddersfielda” nakon duže pauze na rasporedu su 3., 4. i 5. svibnja. Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za svaku izvedbu. Ulaznice možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite ići i navedete datum kada želite pogledati “Huddersfield”. Nagradna igra traje do srijede, 2. svibnja do 12 sati kada ćemo objaviti dobitnike.

(Visited 472 times, 2 visits today)

Komentari