Knjige

Interliber preporuka: 5 trilera koje morate pronaći

Vrijeme čitanja: 3 minute

Interliber počinje sutra (utorak, 13. studeni) i vjerujemo da ste već sastavili popis naslova kojima ćete obogatiti svoje kućne biblioteke te da su police i više nego spremne za novo štivo. Kako bi vam još malo olakšali (i odluku i novčanike! 😀 ) probrat ćemo naslove koje biste svakako trebali potražiti na ovogodišnjem Interliberu.

Prvi su na redu trileri!

 1. Hendricks i Pekkanen – “Ona između nas” (Znanje)

  Dok budete čitali ovaj roman, vjerovat ćete da je to samo još jedna knjiga o ljubomornoj bivšoj ženi. Pomislit ćete da je ta bivša opsjednuta onom koja ju je zamijenila – mlađom ljepoticom koja se upravo priprema za vjenčanje s muškarcem kojeg obje vole. Pretpostavit ćete da je prva žena bila užasna i da se muž s pravom od nje rastao. Vjerovat ćete da shvaćate motive, prošlost i anatomiju ovog zamršenog ljubavnog trokuta. Ali bit ćete u zabludi. Stoga nemojte ništa ni pretpostavljati. Jednostavno čitajte između laži. Roman godine “Ona između nas” je psihološki triler s tisuću lica, koji će vas držati zalijepljenim za njegove stranice, katapultirajući vas u priču koja rasvjetljuje svaku stranu ljubavi, čak i ono što skrivamo od samih sebe.

 2. Sarah Pinborough – “Kunem se životom” (Egmont)

  Netko živi u laži. Je li to Lisa? Progonjena tragičnom prošlošću, sve što Lisa želi jest mirno živjeti s kćeri Avom. A kada joj u život uđe novi muškarac, stvari naizgled počnu sjedati na mjesto. No Lisa skriva golemu tajnu koja bi mogla razoriti čitav njezin svijet… Možda Ava, njezina kći? Nakon što spasi dječaka od utapanja, šesnaestogodišnja Ava postaje mjesna junakinja. No nikada nije ni pomišljala do čega bi njezin čin mogao dovesti… Ili pak Marilyn, najbolja prijateljica? Marilyn vodi savršen život. Ima supruga, posao i kuću – naizgled je uspješna u svakom smislu. Ipak, nikada ne bi najboljoj prijateljici Lisi mogla priznati laži koje si svakodnevno govori da bi preživjela… Jedan trenutak zauvijek će promijeniti živote tih triju žena, a tajne koje skrivaju mogle bi sve uništiti.

 3. Jane Harper – “Sila prirode” (Profil)

  Pet žena nevoljko odlazi na team building u divljinu. Vikend koji ih je trebao zbližiti pretvorit će se u noćnu moru kad jedna od njih, Alice, netragom nestane. Nijedna žena nije primijetila kad je nestala, ali svaka ima svoju verziju priče o događajima koji su tome prethodili. Federalni agent Aaron Falk iznimno je zainteresiran za sudbinu nestale žene; ona je, naime, zviždačica u slučaju na kojem dugo radi i zna tajne tvrtke za koju radi, ali i ljudi s kojima radi. Istraga će Falka odvesti do zapetljane mreže privatnih i profesionalnih sukoba, sumnji i izdaja.

 4. Martha Hall Kelly – “Zaboravljene djevojke” (Mozaik)

  Caroline Ferriday nekadašnja je brodvejska glumica i suradnica francuskog konzulata u New Yorku. Njezin će se život zauvijek promijeniti kad Hitlerova vojska u rujnu 1939. godine zauzme Poljsku – i zatim baci oko na Francusku. Na drugom kraju svijeta, Kasia Kuzmerick, mlada Poljakinja, sve više sudjeluje u radu pokreta otpora. U Njemačkoj, mlada liječnica Herta Oberheuser javlja se na oglas za posao u državnoj službi, ni ne misleći da će se naći zarobljena u svijetu nacističkih tajni i moći, kojim dominiraju muškarci. Životi tih triju žena sudarit će se kad se dogodi nezamislivo i Kasia bude poslana u Ravensbrück, zloglasni nacistički logor za žene. Njihove priče prelaze kontinente, dok se Caroline i Kasia trude ishoditi pravdu za one koje je povijest zaboravila.

 5. Karen Hamilton – “Žena iz snova” (Stilus)

  Ona je divna, ona je zgodna, ona je sve što muškarac može poželjeti i više. Ona je najgora noćna mora. Juliette je bistra, odlučna i totallno zaljubljena žena. Voli Natea, a slijedit će ga bilo kamo. Čak će postati stjuardesa za njegovu zrakoplovnu tvrtku kako bi ga držala na oku. Suđeno im je biti zajedno. Ipak, Nate ju je ostavio prije šest mjeseci, ali ona ima plan kako ga osvojiti ponovno.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije. 

Be social

Komentari