Izvedbene umjetnosti

Izlet iz Zagreba na 'Hrvatsko glumište' u Rijeku

Foto: facebook.com/ZajcRijeka
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/ZajcRijeka
Foto: facebook.com/ZajcRijeka

„Tko je tko u Hrvatskom glumištu”? Tko li je fašist, a tko liberal? Tko je i jedno i drugo? Ima li svetogrđa? Ima li svetaca? Zašto nema dramskog teksta? Znaju li uopće glumiti u tom ansamblu?”

Ako živite u Zagrebu i danonoćno se mučite s ovim i sličnim pitanjima, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci ima pravu stvar za vas!

Ponukani brojnim komentarima, kritikama, a možda i pohvalama velikoga dijela publike koji Hrvatsko glumište“, autorski projekt Olivera Frljića i Marina Blaževića,  nije imao priliku pogledati uživo, HNK Ivana pl. Zajca organizira „terensku nastavu“ za sve zainteresirane Zagrepčane i Zagrepčanke.

U suradnji s Autotransom, 17. 1. organizirana je mogućnost kupovine povratne autobusne karte i ulaznice za spomenutu predstavu po cijeni od 120 kuna. Svi željni pravih i, još važnije, svojih argumenata, mogu već u prvome mjesecu iduće godine doći tog datuma na Autobusni kolodvor u Zagrebu u 16:30 sati i zaputiti se po iste u Rijeku. Zainteresirani se mogu prijaviti do 1. siječnja 2015. godine na mail hrvatsko.glumiste@gmail.com, ali pritom trebaju imati na umu kako je broj mjesta ograničen.

Svi koji već imate izgrađeno mišljenje o Hrvatskom glumištu, a niste isto izgradili na temelju vlastitoga mišljenja, doista nemojte propustiti priliku i dođite vidjeti što su to Frljić, Blažević i glumačka ekipa skuhali. Možda su vam rekli da je juha preslana, ali ionako znate da se o ukusima ne rapravlja.  Ako se pak još dvoumite, možda vam pomogne Ziherov osvrt predstave: Šokantan i kontroverzan povratak u močvarne devedesete

Be social

Komentari