Glazba

Izvještaj – Antenat: Izlet u bezbrižnije stanje uma

antenat
[Antenat] Foto: Martina Trbuscic/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na sinoćnji koncert Genetic Planta i Antenata stigla sam oko devet sati, uspuhana u nadi da usprkos najavljenom početku za osam i trideset Genetic Plant još nisu počeli svirati. Sreća je sinoć ipak bila na mojoj strani i nedugo nakon bend se popeo na pozornicu i krenuo sa svirkom koja me jednostavno oduševila. Zvučali su šareno, svježe, novo.

U mnogim trenutcima bila sam zbunjena zbog reggaea koji je najednom postao blues da bi se potom pretvorio u dub i funk, a onda se opet načuli elementi rocka. Nisam bila sigurna što slušam, ali znala sam da je itekako dobro, a kako je koncert odmicao moja nemoć da ih smjestim u neki glazbeni žanr postajala je sve manje bitna. I prije koncerta bila sam upoznata s glazbom Genetic Planta, ali slušanje njihove glazbe uživo za mene je bio poseban doživljaj. Iako su nastupali pred još uvijek malobrojnom publikom, dali su sve od sebe, a nadam se da će uz više nastupa steći i veću pažnju publike.

Nikad dosta Antenata
antenat
[Antenat] Foto: Martina Trbuscic/Ziher.hr

Nakon Genetic Planta i kratke pauze okupio se znatno veći broj ljudi, prostor Vintagea postao je prepun, publika se polagano nabrijavala na izlazak Antenata. Koncert su otvorili pjesmom Izvor nakon čega je slijedila Simplify us. Publika nije skrivala oduševljenje zbog dugo očekivanog ponovnog nastupa ovog benda. Svi u publici bili su vidno željni plesa, a na ovom koncertu ta čežnja za plesom bila je itekako ispunjena. Uzbuđenje je izazvalo i predstavljanje Freda iz Drvoreda na Muzičkoj koji je ovaj put zauzeo mjesto za klavijaturama.

Ponovno smo imali priliku preslušati gotovo cijelu diskografiju Antenata, a koncert je službeno završen pjesmom Ima Nas Dovoljno koja je prigodno posvećena aktualnim događanjima na Filozofskom fakultetu. Naravno, izašli su i na bis i izveli Boliviju te su još jednom raspametili publiku kako samo oni to mogu. Antenat nas je još jednom poveo na “izlet” u neko sretnije, bezbrižnije stanje.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari