nova glazba
21. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Izvještaj – Editors: Ljubav koju je sad već teško sakriti

Editors
Foto: Monika Bračević
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jučer su nas u velikom pogonu Tvornice kulture Editors ponovno razveselili svojim koncertom, ovaj put u sklopu promocije šestog studijskog albuma “Violence”. Ako dobro brojim, ovo im je šesti posjet Lijepoj Našoj i treća rasprodana Tvornica za redom. Da se mene pita, Editors bi nam dolazili svake godine u koncertnu posjetu.

Nažalost, zakasnila sam na predgrupu October Drift, prvi taktovi pjesme Hallelujah (So Low) s novog albuma dočekali su me na ulazu u prepun Veliki pogon. Publika je bila glasna i jako dobro raspoložena, a dobro raspoloženje su dijelili i članovi benda. Pjevač Tom Smith je nakon prve pjesme uzviknuo glasno ‘hvala’ na što je publika uzvratila još većim oduševljenjem i bukom podrške. Uslijedila su A Ton of Love i Formaldehyde s albuma “The Weight Of Your Love”, pratila ih je po meni najslabija točka aktualnog albuma, popasta Darkness at the Door. Nakon lagano popastih pjesama uslijedila je promjena i jedan od boljih trenutaka koncerta. Publika je imala prilike čuti Violence, također s aktualnog albuma, a prijelaz iz nje u No Harm bio je magičan.

Nakon prvog od vrhunaca koncerta uslijedile su publici vrlo dobro poznate Blood, Munich, An End has a Start, In this Light and on this Evening i Eat Raw Meat = Blood Drool. Tu je publika već bila hipnotizirana i oduševljena tijekom koncerta, atmosfera je bila na vrhuncu. Uslijedile su dvije pjesme s aktualnog albuma – Nothingness i Belong. Osobno mi je Belong najdraži trenutak novog album i izvedba ove pjesme uživo izazvala je u meni onaj osjećaj kad vam je tako dobro da ne znate kamo da stavite ruke. Uživo malo drugačije atmosfere, ali dovoljno mračna, a nakon nje su uslijedili Sugar, Racing Rats i službeni završetak koncerta s Ocean of Night. Sve glasnije zazivanje publike dovelo je do bisa koji se sastojao od nešto novih pjesama, neizbježnog hita Papillon koji je pokrenuo i one najtežih koraka i pozdrav od Zagreba uz Marching Orders.

Editors
Foto: Monika Bračević

Editors i Zagreb jako se vole, ta se ljubav ne može više sakriti. Članovi benda nisu krili oduševljenje i spontane osmijehe tijekom koncerta. I dok bi se neki rado žalili na ventilaciju u prostoru, ja ću odmahnuti glavom jer to nije tema ovog izvještaja. Što se tiče izvođenih pjesama, tu ću se malo zadržati na svojim željama, a vjerujem kako bi svaki od fanova Editorsa imao nešto za nadodati, teško je udovoljiti svima. Mogla sam preživjeti bez druge i treće izvođene pjesme, žalim što nismo čuli drugih pjesama s albuma “In Dream”, iako je omjer izvođenih hitova i pjesama s drugih albuma zapravo bio dobar. Na samu svirku nemam apsolutno nikakve zamjerke, koncert je još jednom bio predivan. Predstavljen nam je praktički cijeli album, Editors su zajedno s bisom izveli 21 pjesmu i ponovno ostavili dušu i srce na pozornici. Ono što mi ostaje kao želja nakon ovako lijepe večeri jest njihov posjet dogodine i setlista koja će sadržavati pjesme koje inače ne izvode na turnejama. Volimo se i dalje i voljet ćemo se i sljedeći put.


(Visited 525 times, 1 visits today)
Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari