Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Izvještaj – Editors: Ljubav koju je sad već teško sakriti

18.04.2018. Helena Kezerić
Foto: Monika Bračević
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jučer su nas u velikom pogonu Tvornice kulture Editors ponovno razveselili svojim koncertom, ovaj put u sklopu promocije šestog studijskog albuma “Violence”. Ako dobro brojim, ovo im je šesti posjet Lijepoj Našoj i treća rasprodana Tvornica za redom. Da se mene pita, Editors bi nam dolazili svake godine u koncertnu posjetu.

Nažalost, zakasnila sam na predgrupu October Drift, prvi taktovi pjesme Hallelujah (So Low) s novog albuma dočekali su me na ulazu u prepun Veliki pogon. Publika je bila glasna i jako dobro raspoložena, a dobro raspoloženje su dijelili i članovi benda. Pjevač Tom Smith je nakon prve pjesme uzviknuo glasno ‘hvala’ na što je publika uzvratila još većim oduševljenjem i bukom podrške. Uslijedila su A Ton of Love i Formaldehyde s albuma “The Weight Of Your Love”, pratila ih je po meni najslabija točka aktualnog albuma, popasta Darkness at the Door. Nakon lagano popastih pjesama uslijedila je promjena i jedan od boljih trenutaka koncerta. Publika je imala prilike čuti Violence, također s aktualnog albuma, a prijelaz iz nje u No Harm bio je magičan.

Nakon prvog od vrhunaca koncerta uslijedile su publici vrlo dobro poznate Blood, Munich, An End has a Start, In this Light and on this Evening i Eat Raw Meat = Blood Drool. Tu je publika već bila hipnotizirana i oduševljena tijekom koncerta, atmosfera je bila na vrhuncu. Uslijedile su dvije pjesme s aktualnog albuma – Nothingness i Belong. Osobno mi je Belong najdraži trenutak novog album i izvedba ove pjesme uživo izazvala je u meni onaj osjećaj kad vam je tako dobro da ne znate kamo da stavite ruke. Uživo malo drugačije atmosfere, ali dovoljno mračna, a nakon nje su uslijedili Sugar, Racing Rats i službeni završetak koncerta s Ocean of Night. Sve glasnije zazivanje publike dovelo je do bisa koji se sastojao od nešto novih pjesama, neizbježnog hita Papillon koji je pokrenuo i one najtežih koraka i pozdrav od Zagreba uz Marching Orders.

Editors

Foto: Monika Bračević

Editors i Zagreb jako se vole, ta se ljubav ne može više sakriti. Članovi benda nisu krili oduševljenje i spontane osmijehe tijekom koncerta. I dok bi se neki rado žalili na ventilaciju u prostoru, ja ću odmahnuti glavom jer to nije tema ovog izvještaja. Što se tiče izvođenih pjesama, tu ću se malo zadržati na svojim željama, a vjerujem kako bi svaki od fanova Editorsa imao nešto za nadodati, teško je udovoljiti svima. Mogla sam preživjeti bez druge i treće izvođene pjesme, žalim što nismo čuli drugih pjesama s albuma “In Dream”, iako je omjer izvođenih hitova i pjesama s drugih albuma zapravo bio dobar. Na samu svirku nemam apsolutno nikakve zamjerke, koncert je još jednom bio predivan. Predstavljen nam je praktički cijeli album, Editors su zajedno s bisom izveli 21 pjesmu i ponovno ostavili dušu i srce na pozornici. Ono što mi ostaje kao želja nakon ovako lijepe večeri jest njihov posjet dogodine i setlista koja će sadržavati pjesme koje inače ne izvode na turnejama. Volimo se i dalje i voljet ćemo se i sljedeći put.


(Visited 458 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(19 votes, average: 4.684 out of 5)

Komentari