Istaknuto
13.01.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

09.12.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Mreža mladih Hrvatske i UNICEF motiviraju mlade da dijele svoje mišljenje o mentalnom zdravlju i drugima temama u cilju poboljšanja položaja mladih kod nas.

Glazba

Izvještaj – Punčke: Savršena spontanost i nebrušena prirodnost

15.05.2016. Nika IlićFoto: Nika Ilić/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Oni koji su se jučer odlučili okupiti u Tvornici Kulture i prije zakazanog nastupa Punčki povodom promocije njihovog novog albuma time su napravili pun pogodak jer, naime, predgrupa su bili besprijekorni Sleepyheadsi. Svaku pjesmu publika je pozdravljala velikim pljeskom, a energičnom svirkom i zvukovima alternativnog rocka napravili su savršenu uvertiru za nastup Punčki.

U maloj pauzi koja je uslijedila nakon nastupa Sleepyheadsa okupilo se još ljudi, veliki pogon bio je pun i na pozornicu su napokon kročile Punčke. Koncert su otvorile prvom, istoimenom pjesmom s novog albuma “Ništa nije kako se čini”. Čisti instrumental, čiji je zagonetan i mističan zvuk koji laganom gradacijom postaje sve ritmičniji, idealan je i zanimljiv izbor za početak svirke. Iako sve ritmičniji, zvuk pjesme nije postao ništa manje mračan. Time kao da su nas sve pripremale na ostatak koncerta. Na nastupima uživo Punčke odišu nevjerojatnom pomahnitalom energijom koju su i sinoć uspješno prenijele na publiku te svima priuštile pravo post-punk divljanje, najviše tijekom izvedbe Oceana, također s novog albuma. Sve je zvučalo savršeno spontano, a upravo taj karakterističan nebrušen zvuk je ono čime tu prirodnost postižu. Bučno baš na pravi način. Njihovi tekstovi su jednostavni ali i jaki i publika ih je zajedno s njima neumorno ponavljala, izvikivala. Tijekom cijelog nastupa nisam mogla odvratiti pogled od pozornice kojom vladaju nevjerojatno snažnom prisutnošću.

Punčke su u jednom dijelu koncerta imale pomoć i od tri prateća vokala čiji su zanosni ženski glasovi svemu dodali još jednu dimenziju. Očarana publika izvela ih je na bis i tako su koncert zaključile starijom pjesmom Petra Pan koja je nastala kad su, kako su one same to rekle, “bile još male”. Izvedbom te pjesme pokazale su očit i velik pomak napravljen novim albumom, ali isto tako da su već i u početcima bile iznimno zrele. Zadnja pjesma nije mogla biti bolja izabrana i publiku su tako ostavile da mantra “Biti sretan, to je najbolje!”.

(Visited 319 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(15 votes, average: 4.400 out of 5)

Komentari