Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Glazba

Izvještaj – U pol’ 9 kod Sabe (Akustika): Veselo u novu sezonu akusticiranja

30.11.2016. Tin Đudajek
Foto: Željka Rudar
Vrijeme čitanja: 2 minute

Akustiku su do sada otvarali Queen of Sabe, Vatra, Meritas, Nola, Gretta, Gustafi, a čast otvoriti novu, već sedmu sezonu akusticiranja pripala je U Pol’ 9 Kod Sabe. Bend rastuće popularnosti, koji je ostvario zapaženi uspjeh i na ovogodišnjem Karlovačko Rockoffu, u rock knjižari Rockmark u centru grada okupio je generacijski raznoliku publiku željnu radosne, šansonske glazbe koja je, doista, prijala kako starijima, tako i onim najmlađim članovima jučerašnje publike.

Veselo i nikako drugačije

Da. Bilo je zbilja veselo; veselo i slatko. Članice benda uzele su malu pauzu prije početka jer je tonska trajala dosta dugo poradi usklađivanja većeg broja instrumenata i vokala, tako da je nastup počeo s petnaestominutnim zakašnjenjem. Ništa zato, jer cijela je ova večer, kao i ta petnaestominutna pauza, protekla u jednoj predivnoj bezbrižnoj atmosferi.

Cure su jučer odradile jedan dosta velik repertoar pa bih čak mogao reći da je ovo bila jedna od dužih Akustika kojoj sam prisustvovao. U možda i sat vremena svirke sviralo se desetak pjesama. Budući da prvi put gledam U Pol’ 9 Kod Sabe, moram reći da mi se njihova glazba zbilja svidjela. Suptilno miješanje više žanrova s naglaskom na stihove u ovoj izvedbi puni je pogodak i moram reći da su me dame u više navrata podsjetile na popularne Frajle, pogotovo na dijelovima koji su zvučali više šansonski.

U Pol' 9 Kod Sabe

Foto: Željka Rudar

Druge stvari

Komunikacija benda s publikom također je na razini, oogotovo s najmlađim dijelom publike od kojih je par pripadnika bilo u prvim redovima. To se ujedno ispostavila kao dosta smiješna situacija – pozivanje djece da pjevaju, a tekst bi u trenucima bio daleko od primjerenog za djecu. No klincima to nije bitno. Bitna im je glazba, a mogu reći da su u ovoj doista i vidno uživali.

Moramo pohvaliti i svaku članicu benda posebno, a ponajviše basisticu koja me na tom petožičanom basu naprosto očarala. No očito je da su sve dame na istoj razini, kako sviračkoj tako i valnoj, zbog čega, na kraju, i mogu napraviti ovakvu glazbu. Večer je tako završila kako je i počela – veselo i slatko. I možda je to zbog specifične atmosfere Akustike, ali vjerujem da je više do samoga benda ovaj put, u Rockmarku je pogreške koje bend napravi teško razumijeti kao pogreške, već će se one češće provući kao trenutna nespretnost ili lapsus. Nikako ne toliko strogo da bi ih se nazvalo jasno pogreškama.

Najboljeg primjer toga je i predzadnja pjesma Ljudska Priroda koju su dame iz U Pol’ 9 Kod Sabe izvele. U toj pjesmi srušile su činelu, a klavijaturistica je u jednom trenutku počela pjevati krivi tekst. No opet, ništa zato. Sve nam je to dalo još više razloga da se nasmijemo. Nadam se da će ovakva biti svaka Akustika.


(Visited 170 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(4 votes, average: 4.000 out of 5)

Komentari