Glazba

Nova glazba: Mayales, U pol´ 9 kod Sabe, Dimitrije Dimitrijević i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima The Gentleman s pjesmom You Always Came in Flowers.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će U pol´ 9 kod Sabe, Kolodvor, Mayales, Filip Dizdar, Japanski Premijeri & Vava, Petra Antolić, Plastic Knives, Dimitrije Dimitrijević i Superpaun.

Strane preporuke za slušanje su Hayley Williams, Deftones, Violet Grohl i Dave Grohl, Weezer i The Mighty Mighty BossToneS.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna glazba

U pol´ 9 kod Sabe – Svemirska silo

Svemirska silo ime je novog singla zagrebačkog benda U pol´ 9 kod Sabe. Na pjesmi su radili Ana Opalić, Konrad Mulvaj i Martina Zvonić. Gosti su bili Marko Lucijan Hraščanec (gitara) i Berko Muratović (bubnjevi).

Kolodvor – Ne dam ti da plešeš sama

Martin Pulić napisao je tekst i glazbu za Ne dam ti da plešeš sama, novi singl benda Kolodvor. Aranžman su, uz Pulića, radili još i Ante Jurinović, Jan Ivelić, Elvis Sršen te Zvonimir Čović.

Mayales – Divlje pastrve

Divlje pastrve su najavile izlazak novog Mayales albuma „Domovina” koji se od vikenda može slušati. Petar Beluhan i Lika Geček autori su teksta i glazbe a Dinko Šimac odgovoran je za spot.

Filip Dizdar – Skupa u samoći

Filip Dizdar vratio se na scenu pjesmom Skupa u samoći. Za autorski singl glazbenik potpisuje tekst, glazbu, produkciju i aranžman. Jere Šešelja napravio je mix i master, a Natali Dizdar otpjevala je bek vokale.

Japanski Premijeri & Vava – Trembling Knees

Trembling Knees singl je s albuma „New Green Cabaret” kojeg su Japanski Premijeri i Vava objavili prošlog tjedna. Tekst potpisuju Enver Krivac i Moris Mateljan a u stvaranju glazbe pridružio im se Vava.

Petra Antolić – Daleko

Petra Antolić autorica je teksta i glazbe za svoj drugi singl Daleko a režirala je i spot za pjesmu s Velimirom Doktor Oga Crljićem. Sama je otpjevala i bek vokale, aranžman potpisuje Mario Rašić uz produkciju s Matkom Gaće.

Plastic Knives – Illegal Rave

Zagrebački Plastic Knives objavili su spot za Illegal Rave snimljen u Močvari iz koje su streamali svirku koja upravo izlazi na albumu „We Used To Do It (LIVE)”.

Dimitrije Dimitrijević – Kovitlac

Kovitlac je pjesma s albuma „Čar- Pitanje” kojeg je Dimtirije Dimitrijević objavio prošle godine a naći će se i na kompilaciji „Zagreb Calling – Generacija bez refrena” . Sam potpisuje tekst i glazbu, dok su u aranžmanu sudjelovali i Sara Renar i Vedran Peternel. Bojan Koštić potpisuje spot sniman u KSET-u.

Superpaun – Na vrhu brega

Beogradski peteročlani bend Superpaun su Vanja Stojanović (bubanj), Petar Prica (bas gitara), Stevan Vinter (gitara/prateći vokal), Željko Dakić (gitara) i Vladimir Šulović (vokal). Predstavljaju se prvim singlom i spotom za Na vrhu brega.

Strana glazba- preporuke za slušanje

Hayley Williams – Colour Me In

Hayley Williams predstavila je još jedan singl, Colour Me In, s aktualnog albuma „Flowers For Vases”.

Deftones – Ceremony

Ceremony je pjesma s aktualnog albuma „Ohms” kojeg su Deftones objavili prošle godine.

Violet Grohl & Dave Grohl – Nausea

Violet Grohl i Dave Grohl, poznati tata i sve poznatija kćer, snimili su duet Nausea. Pjesma je obrada benda X iz 1980. godine.

Weezer – I Need Some of That

Nakon što je u siječnju objavljen „OK Human”, još jedan album „Van Weezer” će biti objavljen 7. svibnja a Weezer ga najavljuju singlom I Need Some of That.

The Mighty Mighty BossToneS – The Killing of Goergie (part III)

Punk ska bend The Mighty Mighty BossToneS spotom za The Killing of Goergie (part III) najavljuju album „When God Was Great” za 7. svibanj.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari