Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Glazba

Kako podržati glazbenike dok traje zabrana javnih okupljanja

19.03.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Turneje i koncerti odgođeni su do daljnjega, a time su najviše pogođeni freelance glazbenici koji live nastupima zarađuju za svoj kruh.

Kako bi se podigla svijest o utjecaju pandemije na glazbenike diljem svijeta, Bandcamp se na 24 sata odlučio odreći svog udjela zarade od prodaje glazbe ovog petka, 20. ožujka (od ponoći do ponoći), s ciljem da sav novac ode direktno u džepove umjetnika. Vrijeme je da odriješite kese i podržite omiljene izvođače kupujući njihove albume. Uobičajen udio Bandcampa od prodaje je 15% od digitalne glazbe i 10% od mercha.

“Nadamo se da ćete nam se pridružiti u petak i kroz naredne mjesece dok radimo na pružanju podrške umjetnicima u ovim izazovnim vremenima”, kazao je suosnivač i izvršni direktor Ethan Diamond.

Možda zvuči jednostavno, ali ovo je jedan od najboljih načina da podržite svoje omiljene izvođače. Postoji i mogućnost platiti više od tražene cijene te usput ostaviti poruku autoru. Riječi podrške uvijek su dobrodošle, pogotovo sada.

(Visited 136 times, 1 visits today)

Komentari