Istaknuto
25.03.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Što raditi online dok ste u samoizolaciji? Srećom, virus nije zahvatio online kulturu!

25.03.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Novih sedam domaćih i regionalnih singlova u borbi za tjednu pobjedu našlo se i ovog tjedna u Ziherovoj Novoj glazbi srijedom.

Glazba

Kako podržati glazbenike dok traje zabrana javnih okupljanja

19.03.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Turneje i koncerti odgođeni su do daljnjega, a time su najviše pogođeni freelance glazbenici koji live nastupima zarađuju za svoj kruh.

Kako bi se podigla svijest o utjecaju pandemije na glazbenike diljem svijeta, Bandcamp se na 24 sata odlučio odreći svog udjela zarade od prodaje glazbe ovog petka, 20. ožujka (od ponoći do ponoći), s ciljem da sav novac ode direktno u džepove umjetnika. Vrijeme je da odriješite kese i podržite omiljene izvođače kupujući njihove albume. Uobičajen udio Bandcampa od prodaje je 15% od digitalne glazbe i 10% od mercha.

“Nadamo se da ćete nam se pridružiti u petak i kroz naredne mjesece dok radimo na pružanju podrške umjetnicima u ovim izazovnim vremenima”, kazao je suosnivač i izvršni direktor Ethan Diamond.

Možda zvuči jednostavno, ali ovo je jedan od najboljih načina da podržite svoje omiljene izvođače. Postoji i mogućnost platiti više od tražene cijene te usput ostaviti poruku autoru. Riječi podrške uvijek su dobrodošle, pogotovo sada.

(Visited 120 times, 15 visits today)

Komentari