Glazba

Kojoti (Tvornica kulture): Rock´n´roll koji liječi

kojoti
Foto: Emanuela Tomino
Vrijeme čitanja: 3 minute

Povratnički album “Sve je pod kontrolom?” sinoć je doživio svoju zagrebačku koncertnu promociju. Tvornica kulture bila je mjesto na kojem su Kojoti svojoj publici isporučili ono po što je ta publika došla – energiju i dobru zabavu.

Turisti su sinoć prvi izašli na pozornicu zagrijati publiku za glavni koncert. I inače predgrupe nemaju toliki auditorij kao oni izvođači koji nastupaju kasnije, ali Turisti su apsolutno zaslužili da ih čuje i sluša veći broj ljudi. Oni su bili i zapravo logičan izbor jer su s Kojotima blisko surađivali u nastajanju albuma. Nakon što su svoj set odsvirali bez ikakvih kompleksa, došao je red na Kojote.

kojoti
Foto: Emanuela Tomino

Glasne dobre želje

Iako sam očekivala veći broj ljudi, ovi koji su bili nadoknadili su brojčani manjak količinom pozitivne energije. Bili su tu jer su to željeli i pokazivali su to pjesmu za pjesmom. Prva na redu bila je Sram. Uvodna pjesma s aktualnog albuma bila je i uvod u još jednu glasnu večer. Kako su krenuli, nisu stali. Jedna za drugom nizale su se pjesme i zapravo se može zaključiti da su gotovo sve hitovi. Pomiješana stara i nova izdanja gotovo da i nisu imala razlike među sobom, publika je sve znala. Nekoliko ih se ipak istaknulo, ali sve u svemu, mislim da Kojoti mogu biti jako zadovoljni svojim fanovima. Rokenrol liječi. I sama sam se u to u više navrata uvjerila. S tom namjerom je i s pozornice poslana želja za Kojinim ozdravljenjem uz Trese, lupa udara.

kojoti
Foto: Emanuela Tomino

Moves Like Alen

Kao prva gošća večeri pojavila se Iva Močibob, pjevačica Turista koja je s Alenom Marinom otpjevala Hodala je pola metra. Drugi gost večeri bio je Kandžija koji se maksimalno dao u Sve je pod kontrolom, a dodao je i svoju dionicu u Halucinaciju. Bilo je lijepo vidjeti i zabavnu koreografiju njega i Alena. On je inače frontmen s vrlo specifičnim načinom kretanja po pozornici i ne mogu se oteti dojmu da bi bilo fora pokušati napraviti audiciju za ‘Moves like Alen’ . Naravno, kao i na albumu, za Oprosti što te volim Vlado Simčić Vava se pojavio na pozornici i s bendom odsvirao tu prekrasnu pjesmu.

kojoti
Foto: Emanuela Tomino

Kraj?

Nedugo nakon toga, bio je kraj. Ali samo onaj pro forme, čak je i ‘hoćemo još’ izostalo jer su svi znali da će se Kojoti vratiti. I jesu, Zajaši zmaja su odsvirali tako da su natjerali publiku da ih ovog puta stvarno pozove natrag jer su htjeli još. Alen Marin, Vanja Marin, Bobo Grujičić, Davor Viduka i Noa Rupčić ponovno su zakoračili na pozornicu. Drugi bis je počeo s Ona se budi Šarlo Akrobata, a završio s Now I Wanna Be Your Dog The Stoogesa. I kako je Davor Viduka s pozornice rekao da nakon te pjesme nema više potrebe ništa odsvirati, tako je i bilo. Grmljavina za kraj pojačana ponovno s Vavom i njegovom gitarom završila je koncert koji je opet samo potvrdio da su Kojoti ponovno tu. I ne idu nikuda tako skoro.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari