Glazba

Mjesečna doza popa: Billie Eilish, Jessie Ware, Taylor Swift i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Travanj se potrudio i više nego ožujak! Nova Mjesečna doza popa pokrila je sve što ne biste htjeli propustiti od travanjske glazbe na svjetskoj glazbenoj sceni. Zaronimo!

Meni osobno najbitniji događaj mjeseca je najava Jessie Ware da izdaje deluxe verziju svog divnog albuma „What’s Your Pleasure?”. Izdanje „What’s Your Pleasure? (The Platinum Pleasure Edition)” donijet će 6 novih pjesama, uvrstiti odličnu Overtime i remixirati poznatu Adore You. Čekanje ublažuje novi singl Please, cool i ugodan, plesan, stručno i pametno složen groove u kojem ćete sigurno uživati.

Neumorna Taylor Swift konačno je izbacila svoje prvo reizdanje, „Fearless (Taylor’s Version)”, a Mjesečna doza popa smjestila je nekoliko joj srodnih pjesama. Olivia Rodrigo izbacila je svoj drugi samostalni singl, slatku, ali mrvicu napornu deja vu i najavila prvijenac „Sour” kojeg ću se vrlo vjerojatno  uhvatiti po izlasku. Album su ostvarili Rodrigo i Dan Nigro, a svu produkciju potpisuje Nigro, čemu se jako veselim.

Najbolje albume koje pamtim napravilo je dvoje-troje ljudi. Doja Cat singlom Kiss Me More, u suradnji s talentiranom SZA, najavljuje album „Planet Her”. Aktualni broj 1 preko bare pripao je The Weekndu i pjesmi Save Your Tears u verziji s Arianom Grande.

Na pravoj strani povijesti

Kao što već vjerojatno znate, Billie Eilish priprema se za objavu svog drugog albuma. Nosit će naslov „Happier Than Ever” i imati 16 pjesama, uključujući aktualni singl Your Power, my future i Billie svojstvenu Therefore I Am. Novo objavljena Your Power govori o situacijama kada nas netko uzme zdravo za gotovo i iskoristi. Navodno je pjesma o vezi s bivšim dečkom, ali tekst je skrojen da ima šire značenje i primjenu. Uistinu mi je drago da današnji tinejdžeri imaju jedan glas kao Billie, da otvara i pjeva o zaista važnim temama za napredak društva i usmjeravanje mladih na ono dobro i pošteno.

Kao i prethodnik, novi album su napisali Billie i braco FINNEAS, a produkciju potpisuje samo on. Dvojac se dokazao kao nevjerojatna kreativna snaga na sceni, čija domišljatost uvelike obogaćuje vizuru popa zadnjih godina i donosi osvježenje. Veselim se pjesmama i tekstovima, a pogotovo njegovim produkcijskim idejama i rješenjima. Album očekujemo 30. srpnja ove godine.

Za pošten predah od popa poslužili su Garbage, The Black Keys, Wolf Alice i slični, koji svojim novim singlicama potvrđuju koliko su dobri i još uvijek vrijedni slušanja. Nove The Black Keys („Delta Kream”) očekujemo 14. svibnja, novi Wolf Alice („Blue Weekend”) 4. lipnja i novi Garbage („No Gods No Masters”) 11. lipnja. Gozba!

Travanjska Mjesečna doza popa donosi i Aly & AJ, Andersona Easta, Angel Olsen, Charlotte Cardin, Laurel, Marinu, Rinu Sawayamu i Eltona Johna, Sinead Harnett, St. Vincent, Sufjana Stevensa, Troyea Sivana, WILLOW, Years & Years i brojne druge.

Do početka lipnja i svibanjske doze, uživajte u svemu što radite.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari