Glazba

Mjesečna Doza Popa: Wolf Alice, Jessie Ware, Doja Cat i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Da nam se ne bi srpanj ipak malo previše približio, vrijeme je da nova Mjesečna doza popa ugleda svjetlo dana. Lipanj je bio manje kreativan, rekli bi i suh, ali našao sam nekoliko desetaka pjesama koje će ove vrućine učiniti podnošljivijima.

Billie Eilish je u velikim pripremama za novi album naslova „Happier Than Ever” koji je najavljivan s čak pet singlova, uključujući najrecentniji NDA, a novi album očekujemo 30. srpnja. Mjesečna doza popa ugostila je Lost Cause s kojim nisam naročito oduševljen.

Novi album u lipnju je izbacila Doja Cat, američka reperica humorističnog, zanimljivog izričaja, koja svojim šarmom lako osvaja slušatelje. Izdanje nosi naziv „Planet Her” i nije neko veliko oduševljenje, ali donijelo je jedan ležeran, suvremen i pomalo očekivan zvuk koji Doji pristaje i služi kao dobra podloga za bitnije, njene rime i fraze. Kad se sve zbroji i oduzme, radi se o ugodnom izdanju koje pruža uvid u nježniju stranu reperice.

Nakon odličnog prošlogodišnjeg „What’s Your Pleasure?” divna Jessie Ware izbacuje i proširenu verziju albuma. Nove pjesme su sve jedna bolja od druge, a na Dozi se našlo nekoliko njih. Zvuk je malo ubrzaniji od albuma, više klupski i zabavniji, a tematika ista. Dakle, opet pun pogodak.

Čini se da se Calvin Harris priprema za nove pobjede, a prvi okus novog izdanja je ljetna i donekle prosječna By Your Side na kojoj pjeva simpatični Tom Grennan. Vratila se i MARINA s novim zaraznim izdanjem „Ancient Dreams In a Modern Land”, koje je svakako bolje od prošlog, ali ne parira voljenom „Electra Heart”.

Blue Weekend

Oduševljenje mjeseca i ozbiljan kandidat za album godine je treći album benda Wolf Alice. Bez beda cijeli „Blue Weekend” je mogao ući na lipanjsku playlistu.

Mjesec je obilježila i Lorde svojim povratničkim singlom Solar Power i najavom istoimenog nadolazećeg albuma. Partner u zločinu joj je još jednom Jack Antonoff, čiji se zadnji projekti još nisu ni stigli ohladiti. Novi singl Lorde je nekima genijalan, meni je prosto dosadan, ali pršti ljetom, pozitivom i njezinom osobnošću, a s time uvijek mogu. Talentiranu Lorde gledamo 18. i 19. lipnja sljedeće godine na Šibenskoj Tvrđave sv. Mihovila (odnosno nekoliko dana prije na drugom vikendu Primavere).

Mjesečna doza popa ugostila je i mnoge druge umjetnike i umjetnice kao što su Ava Max, BANKS, Chet Faker, CHVRCHES, Diana Ross, H.E.R., John Mayer, King Princess, MABEL, Miley Cyrus, Orville Peck, Peggy Gou, WILLOW i drugi.

Do sljedećeg slušanja, ostanite ohlađeni i hidratizirani.

Be social

Komentari