4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Film

Nakon četiri godine Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa imaju svoju premijeru

FOTO: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
FOTO: facebook.com
FOTO: facebook.com

I loš film bolji je ako ima seksa, a svakom dobrom filmu koji ga nema, nedostaje mu – jedno je od prešutnih pravila među ljubiteljima i stvaraocima sedme umjetnosti.

U susret premijeri koja će se održati sutra (5.kolovoza) na Hercegnovskom filmskom festivalu, izašao je bonus trailer filma Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, crnogorskog redatelja Nikole Vukčevića s kojim smo razgovarali prilikom finiširanja Dječaka, njegovog drugog dugometražnog filma. Trailer pod naslovom “Jel ima seksa u Podgorici” direktno odgovara na navedeno prešutno pravilo filmske industrije i zapečaćuje niz materijala koji nas je namamio da popratimo priču iza ovoga filma. Uz dosad prezentirani trailer “Stankova osveta”, Nikola je ostvario suradnju s Damirom Urbanom koji osim što je posebni gost u filmu, je prepustio režiju spota za svoj novi singl “Ne brini” upravo Nikoli, sve u cilju promocije Dječaka.

Ova crnogorska-hrvatska koprodukcija svoju je četvorogodišnju trku završila u velikom stilu. Ulaznice za premijeru rasprodane su u zavidnom rekordnom roku od samo tri sata. S upečatljivim imenima kao što su Goran Bogdan, Momčilo Otasević i Emir Hadzihafisbegović i atraktivnim lokacijama poput Londona, nije ni čudo da se ovaj film itekako ove četiri godine željno iščekivao.

U intervjuu za crnogorski portal mondo.me, redatelj Nikola Vukčević najavio je i Dječake kao goste filmskog festivala u Niši. Glasa o hrvatskom distributeru još nema, ali svakako željno iščekujemo da film (s obzirom i na domaći dio ekipe) što prije pristigne i na naše prostore. Zasad možemo samo vrijednoj ekipi držati palčeve da sutra ispune sva očekivanja znatiželjne publike Herceg Novog.

Be social

Komentari