Intervju

Niko Potočnjak (Otrovna Kristina): “Prokleti rokeri uvijek kasne”

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Otrovna Kristina, zagrebački bend koji već pet godina ide svojom stazom, sprema još jedno koncertno zbivanje. Ovog četvrtka, 30. siječnja u Vintage Industrial Baru, predstavit će nove pjesme, ali vjerujem kako neće preskočiti ni one već poznate. Upravo taj koncert je bio povod za nekoliko pitanja i odgovora iz kojih se može saznati i nešto o vremenu početka koncerta.

U ovih pet godina rada benda, što ste naučili i jeste li nešto požalili?

Naučili smo koliko nam tijela abnormalno dobro izdržavaju unos supstanci i alkohola. Postali smo gospodari toga. Tsunami dekadencije. Ne znam što znači požaliti – nisam to još iskusio u životu. Zvuči kao užas. Razvili smo se u smislu produkcije i aranžmana. Stvari na novom albumu su jednostavnije i samim time direktnije. Lirika, naravno, prati tu formu i optužujućeg je sadržaja.

Imate li neki organizirani koncept stvaranja ili su pjesme rezultat nasumičnih naleta inspiracije/volje/vremena?

Kombinacija. Ne žurimo se jer nemamo niti jedan razlog za to. Ali kad se nađemo i kad se ukrste ghostbuster ganovi onda sve grune i stvara se magija.

Na ovom koncertu ćete svirati novi materijal koji još nije objavljen na studijskom izdanju. Gdje je zapelo u objavi albuma?

Nemam pojma. Zašto bi se žurili i za koga?

Što mislite, tko su oni koji dolaze na vaše koncerte? Jeste li uspjeli primijetiti neki demografski trend s pozornice?

Ne znam i ne zanima me. Moja osobna zabava je na prvom mjestu. Zanima me da sam sebe razvalim sa svojim zvukom, ubijem se od 300 piva i 400 jointova, nabacim par loših šala i odem doma spavati.

Nedavno smo imali redakcijsku raspravu o hologramskim turnejama preminulih glazbenika. Koje je vaše stajalište toj relativno kontroverznoj pojavi? Biste li se vi voljeli jednog dana pojaviti u tom obliku?

Lol. Ja već jesam hologram.

Za kraj, VIB je vaše sljedeće koncertno odredište. Je li četvrtak novi petak? Kakvu posjećenost očekujete i što ćete isporučiti?

Očekujem da ću se pojaviti tamo relativno na vrijeme. Prokleti rokeri uvijek kasne. Četvrtak je nova nedjelja. Vidim da se niste raspitali prije intervjua. Strahovito neozbiljno. Sviramo nove hitove.

Vidimo se.

TLLOA

Be social

Komentari