Glazba

Nova glazba: Albina, She Loves Pablo, Mia Negovetić i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima Nikša Kušelj s pjesmom Grandezza.

Domaće snage ovog tjedna odmjerit će Albina, Mia Negovetić, Ema Jusić, Jall aux yeux, Lucija Šerbedžija i She Loves Pablo.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaća i regionalna scena

Albina – Plači mila

Napokon smo dočekali da naša ovogodišnja Eurosong uzdanica Albina objavi novu stvar koja je u potpunosti na hrvatskom jeziku i, štoviše, njezin prvi autorski rad. Albina kaže kako je tekst iznimno osoban jer govori o osobi koja joj je bliska, usprkos tome što na prvu ne djeluje kao previše emotivna stvar. Na Plači mila surađivala je s već ustaljenom ekipom, Branimirom Mihaljevićem i Maxom Cinnamonom.

Mia Negovetić – Ja ti priznajem

Riječ je o planetarno popularnoj obradi ET-a u kojoj sada već afirmirana Mia Negovetić prilično solidno parira u izmijenjenom aranžmanu. Za Ja ti priznajem zaslužni su Goran Kovačić i Vrisak studio, dok videospot potpisuje Tin Majnarić.

Ema Jusić – Drugačije je uvijek bolje

Elektro-pop je žanr u kojem se Ema našla i sa svojim novim singlom Drugačije je uvijek bolje daje mladima vjetar u leđa i naglašava kako je u pjesmi najvažnija želja za individualnošću i hrabrošću u mladosti i životu. Tekst, glazbu i aranžman potpisuje Stjepko Zebec, a video produkcija je pala u ruke Mateja Matijevića.

Jall aux yeux – C’est la vie

C’est la vie je singl rockera iz Bihaća, koji će se naći na drugom studijskom albumu čije je snimanje još u tijeku. Bend nam s pjesmom poručuje: „Želje su jedno, a život nam često servira hladnu realnost. Poželjeli ste topli dom, razumnu ženu, mačku koja se šulja oko knjiga, prijatelje koji su uvijek uz vas, život bez briga? Dobili ste sve suprotno tome? C’est la vie! To je život.”. 

Lucija Šerbedžija – Vodi Me

Luciju smo svi navikli gledati u glumačkim vodama, sada je došlo vrijeme da se iskuša i u glazbenim. Vodi me je svojevrsni bijeg iz ove, sada već kronične, situacije neizvjesnosti i stresa. Tekst je Lucija napisala sama, a uglazbio ga je Branko Markota.

She Loves Pablo – All Black

Sa singlom All Black s posljednjeg albuma Death Threats From Future Self” sastav She Loves Pablo pokazuje kako je žedan novih studijskih pohoda. Za produkciju, miks i master je zaslužan Leonard Klaić, spot potpisuje Marko Nemec.

Ovotjednu Novu glazbu birala je Eva Juraški.

Be social

Komentari