Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Nova glazba: Je Veux, Flesh, Mašinko, Ivana Kindl i drugi

15.07.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Mjesto ima Mixed Up Mary.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Je Veux, Sabina Herman, Flesh, Mašinko, Ivana Kindl, Wooden Ambulance i Vojko V.

Strane preporuke za slušanje su Alanis Morissette, Norah Jones, H.E.R. , The Rolling Stones i Iggy Pop.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Je Veux – Dance to forget

Željka Veverec (Mangroove) Je Veux predstavila je svoj treći singl za koji je napisala tekst i glazbu. Dance to forget naći će se na njenom debitantskom solo albumu „I Glow” ove jeseni. Toni Starešinić i Đuro Dobranić zaslužni su za aranžman, a redatelj spota je Dalibor Barić.

Sabina Herman – Nešto sam ti htjela reći

Sabina Herman (Queen Of Sabe) objavila je svoj autorski singl Nešto sam ti htjela reći. Produkciju miks i master potpisuje Marn Mrakovčić a za spot su se pobrinuli sama glazbenica i Zlatimir Zalović.

Flesh – Banners Will Fall

Zagrebački heavy metal bend Flesh predstavio je spot za pjesmu Banners Will Fall kojom najavljuju izlazak novog albuma do kraja ove godine.

Mašinko – Izgubljenom vremenu

S aktualnog albuma „Danas ću, sutra ću” Mašinko predstavlja spot za Izgubljenom vremenu. Tekst je napisao basist benda Srđan Grbić, cijeli bend potpisuje aranžman i glazbu, a Marko Nemec bavio se režijom i produkcijom.

Ivana Kindl – Divovi ljubavi

Glazbenica Ivana Kindl autorica je teksta i glazbe, u suradnji s Alenom Križajem, za svoj novi singl Divovi ljubavi. Redatelj i producent je Dalibor Barić.

Wooden Ambulance – Redville

Subotički bend Wooden Ambulance predstavili su pjesmu Redville s istoimenog albuma objavljenog prošle godine. Za spot su se pobrinuli Boris Kopilović, Zlata Vojnić Kortmiš i Viktor Vojnić.

Vojko V – Umoran

Umoran je novi singl splitskog repera u kojem je Vojko V iskoristio refren poznate Stavrosove pjesme. Ostale stihove i glazbu je sam napravio, mix i master odradio je VRH a redatelj spota je Rino Barbir.

Strana glazba – preporuka za slušanje

Alanis Morissette -Reckoning

Reckoning najavljuje konačni izlazak novog albuma Alanis Morissette „Such Pretty Forks in the Road” za 31. srpanj.

Norah Jones – Flame Twin

Norah Jones objavila je novo studijsko izdanje „Pick Me Up Off the Floor” s kojeg je sada predstavljen i singl Flame Twin.

H.E.R. – Do to Me

Američka kantautorica Gabi Wilson nastupa pod umjetničkim imenom H.E.R. i objavila je novu pjesmu Do To Me.

The Rolling Stones – Criss Cross

The Rolling Stones spremaju ponovno izdanje albuma „Goats Head Soup” iz 1973. a na njemu će se naći do sada neobjavljene pjesme Criss Cross, All The Rage i Scarlet.

Iggy Pop – The Passenger

The Passenger je čekala 43 godine kako bi dobila video spot, a Iggy Pop je odlučio da je to vrijeme sad.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 608 times, 18 visits today)

Komentari