Glazba

Nova glazba: Valentino Bošković, Krankšvester, nemanja, Mr.Lee & IvaneSky i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna All of My Blood ima zagrebački bend Malady Lane.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Valentino Bošković, Krankšvester, Mixed Up Mary, nemanja, Fantom, Anna Moor, BETI, Mr. Lee & IvaneSky, Mayales & Ivana Starčević i Gazorpazorp.

Strane preporuke za slušanje su Tom Morello, Shea Diamond, Dan Reynolds i Bloody Beetroots, Dalai Lama, John Carpenter, Jessie Ware i Lianne La Havas.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Valentino Bošković – Amorella

Glazbenici Josip Radić i Branko Dragičević aka Valentino Bošković imaju novi singl. Amorella je njihova zemlja iz budućnosti ali i ime broda iz splitskog škvera koji se spominje u pjesmi.

Krankšvester – Ćerka

Ćerka je novi, klasični singl osječkog dvojca Krankšvester. Kao i inače, Hrvoje Marjanović Sett i Davor Miletić 3ki su autori teksta, a Sett je još odradio glazbu, mix i master. Sudjelovali su i u režiji spota s Markom Dalićem.

Mixed Up Mary – Mjesto

Tekst i glazbu za Mjesto napisala je Ana Lovrenčić iz Mixed Up Mary. Snimao je Konrad Lovrenčić, producirao i miksao Damjan Blažun a masterirao Ainsley Adams. Tomislav Horvatinović autor je lyric videa za ovu pjesmu.

nemanja – Dāw Yĕn

Dāw Yĕn prevedeno s tajlandskog znači “hladna zvijezda”. Novi je to singl kojim nemanja najavljuju svoj novi album „Cosmic Disco” za 17. srpanj. Luka Šipetić autor je pjesme za koju je master odradio Luka Čapeta. Dalibor Barić napravio je animirani spot.

Fantom – Izvan vremena (disko verzija)

Beogradski bend Fantom su za pjesmu Izvan vremena objavili video spot napravljen od animiranih gifova. Petar Wagner autor je teksta i glazbe, Luna Škopelja i The Nmee su mu se pridružili u aranžmanu.

Anna Moor – Blizu vode

Za svoj novi singl Blizu vode Anna Moor napisala je tekst i glazbu, a Marin Hraščanec odradio je mix i master. Redatelj spota snimljenog u Istri je Dinko Šimac.

BETI – Slobodna

Slobodna je novi, drugi singl benda BETI. Uz Natali Dizdar tu su Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Andrej Korovljev redatelj je spota za pjesmu koja će se naći na njihovom prvom EP izdanju ove jeseni.

Mr. Lee & IvaneSky – Seagull

Davor Martinović Mrle je autor glazbe dok je Ivanka Mazurkijević autorica teksta za novi singl Seagull, nastao u unutar projekta “Zvučni karburator”. Mr. Lee & IvaneSky objavili su spot sniman online pod nadzorom redatelja Romana Grozića.

Mayales i Ivana Starčević – Još jedan krug

Još jedan krug novi je spot u režiji Maria Delića. Mayales i Ivana Starčević ostvarili su suradnju u pjesmi za koju je tekst napisao Petar Beluhan, a glazbu skupa s Vladom Mirčetom.

Gazorpazorp – El Matador

Beogradski bend Gazorpazorp imali smo prilike vidjeti na turneji s Repetitorima. Spot za El Matador režirao je Ilija Nikitović i njime najavljuju izlazak svog novog izdanja u rujnu ove godine.

Strana glazba – preporuka za slušanje

Tom Morello, Shea Diamond, Dan Reynolds, Bloody Beetroots – Stand Up

Stand Up je aktivistička pjesma koju su Tom Morello (RATM), Shea Diamond, Dan Reynolds (Imagine Dragons) i Bloody Beetroots zajedno snimili a sav prihod će se podijeliti dobrotvornim organizacijama.

Dalai Lama – Inner World: Courage

Dalai Lama ima studijski album „Inner World” na kojem je objavljena i Courage. Ovaj osamdesetpetogodišnjak koji je živuća legenda, napravio je novi iskorak i predstavio svoje mantre u novom ruhu.

John Carpenter – Skeleton

Poznati redatelj John Carpenter se osim horora bavi i glazbom i predstavio je nova dva singla – Skeleton i Unclean Spirit.

Jessie Ware – Step Into My Life

Jessie Ware je novi album „What´s Your Pleasure” objavila krajem lipnja, a jedna od pjesama je na njemu je i Step Into My Life.

Lianne La Havas – Can´t Fight

Lianne La Havas planira objaviti album „Lianne La Havas” 17. srpnja i najavljuje ga singlom Can´t Fight.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari