Glazba

Nova glazba: Neon Iglu, Tidal Pull, Slanci, How Yes No i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima Medium Soft Cat s pjesmom Give Got.

Ovog tjedna snage će odmjeriti Damir Avdić, Neon Iglu, Tidal Pull, Slanci, How Yes No i Pitaj klince.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći i regionalni singlovi

Pitaj klince – Ema

Pitaj klince je projekt nastao 2020. zahvaljujući prijateljstvu dvojice susjeda iz Ulice Žireva, Mate Ponjevića Matilde i Svena Šantića, a skoro dvije godine kasnije unosi svježinu na domaću scenu. Perspektivni dvojac će 18. ožujka u KSET-u predstaviti svoje prvo izdanje „Dušice”, a pjesma Ema je svojevrsna najava koncertu koji bi bilo šteta propustiti.

Neon Iglu – Fuga

Ljubav prema glazbi spojila je u jesen 2019. godine Varaždince Igora Maleša (gitara), Luku Kekeza (bubnjevi), Sinišu Sovića (gitara) i Sinišu Kolarića (bas, glas) koji su odmah prionuli radu na svom glazbenom izričaju i komponiranju od nazivom Neon Iglu. Danas nam se predstavljaju s debi singlom Fuga, koji ćemo imati prilike slušati na albumu „Stranput”.

Tidal Pull – Dobro jutro, Jenny Lewis

Tidal Pull, utemeljitelji i ekskluzivni predstavnici “big indie” žanra, sviraju na engleskom, a pjevaju na hrvatskom te se vraćaju s trećim singlom Dobro jutro, Jenny Lewis. Kao i uvijek do sad, opisuju se kao „glazba koju čuješ kad nađeš još pomfrita na dnu vrećice iz Meka”, a ovoga puta tom opisu dodaju i (parafrazirane) riječi Nine, briješke ovčarke i glavne zvijezde njihovog novog spota: „čuti Tidal Pull je kao naći još psećih keksića ispod svoje zdjelice”.

Slanci – Jutro

Zagrebački alt rock bend Slanci objavio je singl Jutro, kojim najavljuju svoj prvi album „Iza ugla”. Album izlazi 19. ožujka pod okriljem izdavačke kuće za mlade i neafirmirane bendove El Records. Spot za Jutro snimali su članovi benda na različitim lokacijama u Zagrebu, a pjesmu autorski potpisuju Slanci.

How Yes No – Small Talk

Znaš da je nešto totalni underground, kad u Novu glazbu zakeljiš Bandcamp link. Small Talk je pjesma s istoimenog debi EP-ja zagrebačke post-punk/new wave trojke How Yes No. Ep je objavljen početkom mjeseca, no činilo mi se kao nepravda izostaviti se sastoji od 9 pjesama i dostupan je u digitalnom (Bandcamp) i fizičkom obliku (kaseta). Koncertna promocija izdanja održat će se 31. ožujka u KSET-u.

Damir Avdić – Mainstream Horror

Damir Avdić objavio je Mainstream Horror, prvi singl i spot s nadolazećeg istoimenog albuma, koji izlazi 17. ožujka za njegov label Kapital Rekord. Videospot je djelo Špele Ambrož, a pjesma je snimljena u studijima Kapital Rekord i Galaxy 2000.

Ovotjednu Novu glazbu birala je Eleonora Bojanić.

Be social

Komentari