Glazba

Nova glazba: Koala Voice, Valentino Bošković, ectratis i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna je duet koji spaja Rijeku i Kaliforniju. Lado Bartoniček i Matilda Krulder osvojili su najviše vaših glasova s pjesmom I am.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Ti, ja i moja mama, Skyburst, Valentino Bošković, ectratis i Koala Voice.

Strane preporuke za slušanje su Roosevelt, Jorja Smith ft. Popcaan, King Kuna, HAERTS ft. Ed Droste i Kotovsky86.

Domaća i regionalna glazba

Koala Voice – Vertigo

Slovenski Koala Voice novim singlom Vertigo najavljuju album. Za video je zaslužan kolektiv Warehose s kojim su već surađivali na Strangers tides i Veda premikanja.

Valentino Bošković – Blojska Rapsodija

Valentino Bošković kroz Blojsku Rapsodiju, štoriju o noćnin avanturima u samostanu pustinje Blaca, o sivon sokolu i jednemu teleskopu koji ne služi samo za zvizde, najavio je novi album „Velika Praska” koji ćete moći slušati već sutra.

Ti, ja i moja mama – Dolaziš mi s pola srca

Dolaziš mi s pola srca pjesma je o potrebi da se u partnerski, ljubavni ili prijateljski odnos uđe s cijelim srcem, bez rezervi i “figi u džepu”. Ovom pjesmom bend Ti, ja i moja mama nakon jednogodišnje stanke opet kreće s radom.

Skyburst – Hit The Town

Četveročlani hard rock bend Skyburst s nekim iskusnim licima underground scene okupio se 2017. godine. Bend radi po principu DIY, a ovog tjedna su s nama jer predstavljaju video za singl Hit the Town.

ectratis – FWB

ectratis je studijski projekt i live bend zagrebačkog glazbenika Mateja Blečića. Projekt je s radom započeo 2014. godine, a iza sebe do sada imaju četiri albuma. Novi singl FWB je pop balada koja stilski vuče utjecaje iz 80-ih, okićena elementima jazza i progresive. Pjesmu je napisao, snimio i producirao Blečić.

 

Strane preporuke za slušanje

Roosevelt – Feels Right

Njemački glazbenik i producent Marius Lauber djeluje pod imenom Roosevelt, a do sad smo zahvaljujući njegovoj stvaranju mogli uživati u brojnim lepršavim synth pop songovima poput Shadows i Montreal. Singl Feels Right najavljuje album „POLYDANS” koji možemo očekivati u veljači sljedeće godine.

Jorja Smith feat. Popcaan – Come over

Jorja Smith je u suradnji s jamajkanskim glazbenikom Popcannom predstavila singl Come Over.

King Kuna – The Pit

Lepršave singlove presjeći ćemo žestokim rock bendom King Kuna iz Engleske i njihovim karantenskim videom za singl The Pit.

HAERTS feat. Ed Droste – For the Sky

Vraćamo se sanjivosti uz njemački indie pop duo HEARTS i singl For the Sky na kojem gostuje pjevač američkog indie benda Grizzly Bear, Ed Droste.

Kotovsky86 – To The Light

Ovotjedni pregled glazbenih noviteta završavamo retro syntwaveom iz Moskve. Kotovsky86 nas vodi daleko – pojačajte volumen, udobno se smjestite i zamislite da putujete letjelicom kroz Svemir daleko od koronavirusa i tužne Hrvatske.

Novu glazbu ovog je tjedan birala Helena Kezerić. 

Be social

Komentari