Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Nova glazba: Ida Prester, Gatuzo, Maali, dno. i drugi

29.04.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Metak ima bend Šajzerbiterlemon.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Ida Prester, Gatuzo, Maali, dno. , The Marshmallow Notebooks, The Extraordinary Farm Art Ensemble i ElSea.

Strane preporuke za slušanje su The Rolling Stones, Alanis Morisette, Parov Stelar, Evanesence i Serj Tanakian.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Dodijelite glas svom favoritu i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Ida Prester – Dodir

Dodir je novi singl koje je predstavila Ida Prester, autorica teksta, glazbe i videa za pjesmu. Aranžman ovog puta potpisuje Pocket Palma. U izradi spota su sudjelovali Marko Cerketa, Nevena Trutin i Vladimir Miladinović.

Gatuzo – Što to govori o nama

Što to govori o nama novi je singl kojim Gatuzo najavljuju svoj šesti studijski album u petnaest godina djelovanja. Zagrebački trojac radio je na produkciji pjesme snimljene u studiju JBdB.

Maali – Fall

Mate Picukarić (Dementronomes) aka Maali  predstavio je svoj prvi singl Fall. Animaciju za pjesmu napravila je Stella Hartman.

dno. – Milost u blatu

Davor Novosel autor je teksta i glazbe za Milost u blatu, novu pjesmu alternativaca dno. koji su kao bend odradili aranžman. Producent je Damir Strugi Ostrugač, a Igor Čoko dao je fotografiju.

The Marshmallow Notebooks – Fridays

Matija Habijanec autor je pjesme Fridays, trećeg najavnog singla The Marshmallow Notebooks za novi album „Destruction LP”, a Josip Visković zaslužan je za spot.

The Extraordinary Farm Art Ensemble – Country Boy

Karlovački kantautor Ichabod i australski glazbenik Christian Nicolescu djeluje zajedno kao The Extraordinary Farm Art Ensemble. Country Boy je njihov novi autorski singl, a spot za pjesmu je snimio Pavle Kocanjer.

ElSea – Grol

ElSea je sedamnaestogodišnjakinja iz Pule i objavila je svoj drugi singl Grol. ElSea i Little Gnome potpisuju tekst, glazbu i aranžman. Morena Sinčić autorica je fotografije korištene za vizualnu podlogu.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

The Rolling Stones – Living In A Ghost Town

Veliki The Rolling Stones objavili su pjesmu Living In A Ghost Town. Prvi je to njihov novi materijal objavljen nakon osam godina.

Alanis Morissette – Diagnosis

Diagnosis je još jedan najavni singl s albuma „Such Pretty Forks in the Road” kojeg će Alanis Morissette objaviti ovog petka, 1. svibnja.

Parov Stelar – Piano Boy

Piano Boy se nalazi na drugom albumu trilogije „Voodoo Sonic Part 2” kojeg je Parov Stelar objavio prije nekoliko dana.

Evanesence – Wasted On You

Evanesence će ove godine objaviti novi album „Bitter Truth” a na njemu će se nalaziti Wasted On You.

Serj Tanakian – Hayastane

Serj Tanakian (System Of A Down) uglazbio je stihove armenskog premijera i otpjevao Hayastane, a zaradu će donirati borbi protiv virusa u Armeniji.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 728 times, 1 visits today)

Komentari