navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

Nova glazba: Ida Prester, Putokazi, Trokut, Despot Tomić i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Hit The Town ima bend Skyburst.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Trokut, Ida Prester, Radioactive Boy Scout, Despot Tomić, Ivan Kapec 5tet, The Heaps i Putokazi.

Strane preporuke za slušanje su Neil Young, Julien Baker, Casquette, AC/DC i Bruce Springsteen.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Trokut – Spinning Top

Trokut je zagrebačko-ljubljanski electronic jazz bend i čine ga Jaka Arh, Bojan Skočilić, Filip Pavić i Jerko Jurin. Sutra će objaviti svoj album „Shapeless” i najavljuju ga singlom Spinning Top.

Ida Prester – Luda

Ida Prester i pocket palma u novoj suradnji napravili su glazbu za novi singl. Autorica teksta je sama pjevačica, dok spomenuti dvojac potpisuje i aranžman pjesme Luda. Marko Čerketa je art direktor spota.

Radioactive Boy Scout – Heart Only Breaks When It´s Young

Nikša Lovrinić nakon benda Slow Motion Suicide ima novi projekt. Radioactive Boy Scout predstavio je singl Heart Only Breaks When It´s Young i najavio album „Perfect Pitch For The Lonely” za studeni. Vedran Rapo autor je spota.

Despot Tomić – Što dalje

Što dalje treći je singl s nadolazećeg albuma „antiRomeo” kojeg će Despot Tomić, bosanskohercegovački kantautor, objaviti 7. studenog na bandcampu. Autor je teksta, glazbe i aranžmana a spot je režirao Rambo Amadeus.

Ivan Kapec 5tet – In Processu

Zagrebački jazz gitarist i skladatelj Ivan Kapec objavio je svoj peti po redu album „Crta”. Snimao ga je u Italiji i predstavlja ga videom za skladbu In Processu.

The Heaps – Howlin

Splitski bend The Heaps čine Lovre Bilić, Mario Radić i Nikša Orlandić. Predstavili su novi, akustični singl Howlin, potpisnici su teksta, glazbe i spota dok je Kel Gore odradio mix i master pjesme.

Putokazi – Igralica

S albuma „Meandri” Putokazi su predstavili singl Igralica. Miranda Đaković autorica je teksta, glazbe i vokalnog aranžmana Zoran Majstorović onog instrumentalnog. Gea Rajić redateljica je spota.

Strana glazba – preporuka za slušanje

Neil Young – Homefires

Homefires je jedna od do sada neobjavljenih pjesama koje će se službeno naći na retrospektivnom izdanju „Neil Young Archives Volume II”.

Julien Baker – Faith Haler

Američka kantautorica Julien Baker će uskoro objaviti novi album „Little Oblivions” na kojem će se naći i Faith Healer.

Casquette – Sjæl Så Ung

Danski bend Casquette najavljuju svoje EP izdanje „Sjæl Så Ung” (Duša tako mlada) istoimenim singlom Sjæl Så Ung.

AC/DC – Shot In The Dark

Shot In The Dark je nova pjesma legendarnog benda AC/DC i njome najavljuju izlazak novog albuma „Power Up” 13. studenog.

Bruce Springsteen – Rainmaker

Bruce Springsteen i E Street Band objavili su prošli tjedan novi album „Letter To You” na kojem se nalazi i singl Rainmaker.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 885 times, 2 visits today)
Be social

Komentari