Glazba

Nova glazba: Melita Lovričević, SUN U, Zebas i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Kao nekad zadarske kantautorice Dienne.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Sara Renar & Matija Dedić, SUN U, Despot Tomić, Melita Lovričević, Kensington Lima, Zebas i Luxus Lord.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj mjesečnoj rubrici Mjesečna Doza Popa.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

SUN U – Tlo

Nakon kratkotrajne pauze zagrebačka producentica i glazbenica SUN U vratila se produkciji i objavila je novi singl Tlo. Kao i do sada SUN U (Sanja Šiljković) potpisuje glazbu, tekst i produkciju, te ovim singlom najavljuje skori izlazak njezina drugog albuma koji bi svijetlo dana trebao ugledati 2022. godine.

Despot Tomić – Cura iz grada

Despot Tomić javlja se za kraj ljeta sa singlom Cura iz grada kojim najavljuje svoj nadolazeći drugi studijski album „Dani jutra broje”. Pritom poručuje: “Zbogom ljetu”; te zaključuje: “Pop rock trenutno tolerišem, što ne znači da ga neću uskoro opet mrziti”.

Melita Lovričević – Kao da zna

Do sada poznatija u jazz vodama, Melita Lovričević poziva u svoj svijet i predstavlja drugi singl Kao da zna. Tekst i glazbu potpisuje Melita, a pjesma naglašava povezanost s elektronskom avangardom, plesnom glazbom, kazališnom estetikom, baletom i suvremenim plesom, metaforičkom psihodelijom, poezijom i jednostavno djelovanjem van žanrovskih definicija.

Kensington Lima – Dolly

Pjesma Dolly predstavlja službeni najavni singl novog studijskog albuma benda Kensington Lima, koji nam stiže u listopadu ove godine, a popraćena je i videospotom za koji je zaslužan dugogodišnji suradnik benda, Dalibor Barić.

Zebas – Sputnik

Zagrebački bend Zebas, aktualni pobjednik HGF festivala, predstavio je novi singl Sputnik.

Luxus Lord – Zora

Zora je novi singl korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord, odnosno prvi nakon njihovog dvostrukog albuma „Inkartani / Jutro nije bajka” objavljenog 2015. godine.

Sara Renar feat. Matija Dedić – Bok

Sara Renar predstavila je suradnju s Matijom Dedićem na singlu Bok. Glazbu i tekst potpisuje Sara, a aranžman je djelo Matije i Sare.

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

Be social

Komentari