Glazba

Nova glazba: Rodeo, Thee Melomen, Fire In Cairo i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima riječki bend Fanaa sa singlom Cosmic bike.

Ovog tjedna snage će odmjeriti Rodeo, Thee Melomen, Fire In Cairo, Lovorka Sršen i Panda Rhei.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći singlovi

Panda Rhei – Rant

Rant je drugi najavni singl albuma „Save Your Souls You Fucking Monsters”, zagrebačkog glazbenika Ivana Kolara nepoznatijeg kao Panda Rhei. Singl je obogaćen potpuno organskom produkcijom Marka Mrakovčića, a pjesmu je zacementirala čvrsta ritam sekcija u kombinaciji basista Ivice Antunovića Naranče (ESC Life i Mark’s Black Sheep) i Andre Jambrošića (Muscle Tribe of Danger and Excellence i Detroit Groove Gang).

Fire In Cairo – Running Over Me

Zagrebački alternativni rock bend Fire in Cairo objavio je singl Running Over Me kao najavu drugog albuma. Pjesmu potpisuje frontman grupe Mate Ponjević, dok je za aranžman zaslužan cijeli bend, a za snimanje Hrvoje Nikšić. Kao prateći vokal pojavljuje se Mary May.

Rodeo – Eugene

Uzdanica domaćeg indie rocka, bend Rodeo, predstavlja četvrti singl Eugene i njemu pripadajući videospot, u kojem gostuje vokalist Patrik Lovrek. Pjesma je smještena usred sinematične priče o dvije suprotnosti koje se sukobljavaju, upotpunjena je bogatom simbolikom spota te nas stavlja na korak do njihovog debi albuma.

Lovorka Sršen – Bez mira

Kantautorica Lovorka Sršen, koja je pažnju kritike i javnosti priskrbila singlovima Delta i Tako lako, najavila je novi singl Bez mira kojeg u cijelosti autorski potpisuje. U ova tri singla Lovorka je definirala glazbeni smjer u kojem se kreće i u kojem joj je najugodnije, a samim time stvorila jasni i već prepoznatljivi glazbeni identitet.

Thee Melomen – Turn The Page

Zagrebačka garage rock’n’roll četvorka Thee Melomen okupila se u novoj postavi i objavila novi singl Turn the Page, koji najavljuje istoimeni EP, snimljen u studiju Rattus Rattus.

Ovotjednu Novu glazbu birala je Helena Kezerić.

Be social

Komentari