Glazba

Nova glazba: Fire in Cairo, Gatuzo, Krankšvester, Letu Štuke i drugi

nova
Foto: Unsplash / Edit: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna je Suicidal s pjesmom SuperHype.

Ovaj tjedan domaće i regionalne snage odmjerit će Fire in Cairo, Gatuzo, Krankšvester, Struja Svijesti, La Volpe, Toni Starešinić, Nina Romić, Letu Štuke, Buč Kesidi i MOON.

Od strane glazbe preporučujemo Silversun Pickups, Beirut, Courtney Barnett, The Flaming Lips i King Gizzard & The Lizard Wizard.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Strana glazba – preporuka za slušanje

Silversun Pickups – It Doesn’t Matter Why


Spotom za pjesmu It Doesn’t Matter Why, Silversun Pickups najavljuju svoj peti studijski album. Video je režirala Suzie Vlcek, a album naziva “Widow’s Weeds” možemo očekivati 7. lipnja.

Beirut – When I Die


Stigao je još jedan singl s aktualnog albuma Gallipoli” poznatog world/indie folk benda Beirut. Pjesma When I Die, kao i radnja spota, djelomično je inspirirana fiktivnim suicidnim kultom. Bitno da proživimo bar do 13. listopada kada ova grupa po prvi puta dolazi u naše krajeve i to u zagrebačku Tvornicu kulture.

Courtney Barnett – Everybody Here Hates You


Otriven je i spot za pjesmu Everybody Here Hates You australske glazbenice Courtney Barnett. Singl se nalazi na prošlogodišnjem izdanju “Tell Me How You Really Feel”. Barnett je trenutno na turneji u sklopu koje će 21. svibnja premijerno nastupiti u Zagrebu u Tvornici kulture.

The Flaming Lips – All For The Life Of The City


The Flaming Lips novim singlom All For The Life Of The City predstavljaju petnaesti studijski album “King’s Mouth”. Album bi trebao izaći 19. srpnja, a na većini pjesama nalazi se naracija Micka Jonesa iz The Clasha.

King Gizzard & The Lizard Wizard – Planet B


Nakon što su Gizzardi najavili izlazak albuma “Fishing for Fishies” za 26. travnja, izašao je i potpuno novi singl Planet B koji se ne nalazi na tom izdanju. Pjesma je zvukovno inspirirana thrash metalom, a prati je bizaran video u režiji Johna Angusa Stewarta. Znači li to da možemo očekivati još jedno izdanje ove godine? Nakon pet izdanih albuma u 2017. godini, ništa nas ne bi začudilo.

Novu glazbu ovaj je tjedan birala Monika Bračević.

Be social

Komentari