Glazba

Nova glazba: Živa, Kejti i Zao, Wilhelmina Agnes i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima varaždinski bend Neon Iglu s pjesmom Fuga.

Ovog tjedna snage će odmjeriti Živa, Kejti x Zao x šta će oni, Moraines i Wilhelmina Agnes.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći singlovi

Živa – Dualism

Nakon što je predstavila novi projekt ŽIVA, Lucija Ivšić, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao članica rock benda Punčke, novim singlom Dualism još više uvodi u svoj slavic-pop svijet. S trenutnom adresom u Australiji, na novom projektu Lucija je radila tijekom najdužeg lockdowna na svijetu, a i novi singl je nastao u njenom domu u Melbourneu. Uz pulsirajuće syntheve, perkusije, sampleove i hipnotizirajući vokal kojim se poigrava na engleskom i hrvatskom, singl i spot Dualism pun je oprečnosti i nelagode.

Moraines – Burn The Boats

Instrumentalna progresivna rock četvorka Moraines objavila je dva nova singla, Burn The Boats i Happy End For A Broken Machine, kojima najavljuje koncertnu promociju i proslavu 15 godina benda u klubu Močvara u subotu 19. ožujka.

Wilhelmina Agnes – Crystal Eyes of Yours

Mlada i sve zapaženija zagrebačka kantautorica Wilhelmina Agnes, pravog imena Ines Turšić, objavila je spot za singl Crystal Eyes of Yours kojim najavljuje svoj debitantski album „State of Mind”, čiji izlazak očekujemo 3. svibnja ove godine.

Kejti x Zao x šta će oni – Đubre

Kejti x Zao x šta će oni su mladi perspektivni glazbenici kojima se zbog svojih glasova, ljubavi prema glazbi i tolerancije na niske temperature predviđa da će napraviti velike stvari na regionalnoj sceni. Predstavili su nam se singlom Đubre, koji je objavljen za nezavisnog diskografa „šta će oni”, a najavili su i nova dva singla Daleko i Patetika, koja ćemo moći slušati uskoro.

Ovotjednu Novu glazbu birala je Eleonora Bojanić.

Be social

Komentari