Glazba

Nova glazba: BETI, Flare, Domagoj Šimek, The Black Room i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima Wilhelmina Agnes s pjesmom Taste of Tears.

Domaće snage ovog tjedna odmjerit će BETI, Damir Keždo, Domagoj Šimek, Flare, Marko Kutlić, Nikša Kušelj, Pikard i The Black Room.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaća scena

BETI – Bez ljubavi

BETI imaju novi singl! Nakon dobro primljenih Slobodna Vili imamo novu Bez ljubavi. Ako se dobro sjećam u pripremi je EP i jedva ga čekam. Za one koji ne znaju grupu BETI čine Natali Dizdar, Vlado Mirčeta i Luka Geček. Prepustite se provjerenoj magiji i novom singlu.

Damir Kedžo – Kad ljubav

Iza Damira Kedže stoji veliki diskograf, ima prekrasan glas i pohvalno dobro pjeva, ali kako godine idu ništa se značajno ne mijenja po pitanju poruka i smisla njegovih pjesama. Uvijek mi je bilo domaću zabavnu glazbu teško ozbiljno shvatiti, ali kada se uloži trud u to da se napravi ozbiljan, emotivni pop, onda to mora zvučati uvjerljivo. Ovakvim se pjesmama to ne postiže, stajao iza njih veliki Sergej Ćetković, kao iza ove, ili ne. Stihovi su neuvjerljivi, klasično srcedrapajuće domaći i već stotine puta slušani, sve zajedno se doima suviše isplanirano, formulaično i tvornički, a to će i prosječan slušatelj primijetiti.

Domagoj Šimek – Delegate Your Bones Straight Into The Loam

Pjevač i gitarist odličnih She Loves Pablo, Domagoj Šimek, u svom samostalnom radu dao nam je još jedan fantastičan singl – Delegate Your Bones Straight Into The Loam. U nešto manje od pet minuta prođete nekoliko oluja kvalitetnog metala, nekoliko ugodnih zatišja pred bura, dok vas njegov glas navigira neugodnim, pitoresknim tekstom. Glazbu i stihove potpisuju Domagoj Šimek i Nenad Gajić. Prisjetimo se i suradnje s Mary May iz lipnja, Slightly Overused

Flare – Srce mi je na mjestu

Vijest da se vraćaju Anđa Marić i Flare me iznenadila. Njihov povratak, kao i pjesma Srce mi je na mjestu, okrunjuju godine njene borbe sa zdravljem, odgađanjem i čekanjem. Zvuče kao i onda, iskreno, jednostavno i živo. Anđa i brat Jerko (Jeronim Marić) najavili su da izlazi i novi album. Anđa je za Gloriju pojasnila planove dvojca da će svaka tri mjeseca objavljivati novi singl i onda “fenomenalan novi album”. Spomenula je da postoji i mogućnost da naprave remake prvijenca im, ali u duhu 21. stoljeća. Pratit ćemo.

Marko Kutlić – Uz nju

Za razliku od Kedže, Marko Kutlić kod istog diskografa radi malo drugačije stvari, koncentriranije, s osjećajem nekog cilja i ipak malo zanimljivije. Pretpostavljam da se u tekstu radi o prevari, ali stavimo i to na stranu, stvar djeluje zaraznom, a i spot je simpatičan. Marko Kutlić je autor i teksta i glazbe, a aranžman i produkciju potpisuje Antonio David Perina.

Nikša Kušelj – Grandezza

Osebujni umjetnik i glumac zagrebačkog HNK, Nikša Kušelj, za Aquarius je izdao novi album „Incognito & In flagranti”. Aktualna Grandezza je opuštajuća, ugodna, topla i emotivna, a na albumu se nalazi još devet pjesama posvećenih moru, rodnom mu gradu Dubrovniku i priči Alessandra Baricca („Novecento”).

PIKARD – Usamljen

Dobili smo novi bend, zagrebački pop rock sastav Pikard. Njihov debitantski singl Usamljen, vjerodostojno i ozbiljno dokumentira kako je biti potišten i neshvaćen, patiti od depresije, bez obzira na količinu vanjske podrške i moguće pomoći. Glazba ovdje ima ulogu te podrške i pozitive, a stihovi govore pravu istinu i prenose stanje. Pikard radi na prvijencu koji će nositi ime Dekompozicija” i biti podijeljen u tri stavka. Bavit će se temama međuljudskih odnosa, shvaćanja odrastanja i prihvaćanja promjena.

The Black Room – Lawless Boulevard

The Black Room, rock bend iz Rijeke, pripremaju se za izdavanje drugog im albuma „Motel Monaco”, koji izlazi početkom sljedeće godine, a u međuvremenu uživamo u novom singlu Lawless Boulevard. The Black Room čine Jakov Katalinić i Leo Ventin na vokalima i gitarama, Kruno Kukuljan na basu i Ivan Ritoša na bubnjevima. Svoj zvuk opisuju kao garage rock s utjecajima neo-psihodelije i noise pop sastava kasnih 80-ih i 90-ih. U srpnju su izbacili singl I’ll Talk You Into It.

Novu glazbu ovog je tjedna birao je Patrik Horvat.

Be social

Komentari