Istaknuto
11.08.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Dvijetisućite su obilježile milenijalce, a ove pjesme ne samo 2002. godinu, nego i naše glazbene živote.

05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

Glazba

Nova glazba: Mario Kovač i Radost, Vanna, Van Gogh i drugi

26.12.2018. Glazbena redakcijaFoto: Unsplash / Edit: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ove srijede u Novoj glazbi našlo se osam kandidata i pet stranih prijedloga. Tu su grupa Radost i Mario Kovač, Vanna, Ante Cash i Pavel, Van Gogh, She brought me gasoline, Mahkey, Zayn i Tihomir Pop Asanović sa Sašom Antićem i Sabrinom Hebiri.

Od stranih noviteta preporučujemo Jhené Aiko, Mignon, Tove Lo, The Raconteurs i Sam Smith.

Vi odlučujete koji novitet je bio top, a koji flop. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba: Top ili flop?

Strana glazba – preporuka za slušanje

The Raconteurs – Now That You’re Gone

Bend The Raconteurs su bili marljivi ovog tjedna, izbacili su čak dva singla – Sunday DriverNow That You’re Gone.

Mignon – Make Believe

Berlinska glazbenica Mignon zanimljivog vizualnog identiteta predstavila je video za pjesmu Make Believe koja se nalazi na aktualnom albumu “Toys Tantrum”.

Tove Lo – hey you got drugs?

Švedska glazbenica Tove Lo odvela nas je u backstage u videu za pjesmu hey you got drugs? koja se nalazi na aktualnom albumu “BLUE LIPS (lady wood phase II)”.

Jhené Aiko – Wasted Love Freestyle

Američka glazbenica Jhené Aiko svoje je fanove za kraj godine razveselila novom pjesmom. Wasted Love Freestyle je pjesma o prekidu, a onima koji se zamaraju tračevima dala je dosta materijala za razmišljanje.

Sam Smith – Fire On Fire

Sam Smith je na ovotjednoj listi noviteta zbog pjesme Fire On Fire koja je dio soundtracka adaptacije miniserije Watership Down koja se prikazuje na Netflixu.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

(Visited 225 times, 1 visits today)

Komentari