Istaknuto
16.09.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Do petka, 1. listopada ispuni upitnik koji smo pripremili za tebe i postani novi član naše glazbene redakcije!

15.09.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Nova glazba: Elis Lovrić, Lunapark, nemanja i drugi

29.07.2021. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je Darkest Minds grupe Soulcase.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Lunapark, Elis Lovrić, 2Cellos, nemanja, Mirna Škrgatić i Edi East Trance Blues. 

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj mjesečnoj rubrici Mjesečna Doza Popa.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

Lunapark – Crtež

Virovitičko-zagrebački bend Lunapark objavio je drugi singl Crtež, a pjesmu prati videospot koji je “nacrtao” ujedno i autor glazbe Antonio Ivan Šangulin.

Elis Lovrić – Kova je naša

S Elis Lovrić idemo u šetnju po povijesti Labina. Labinski rudari, kovari, ispisivali su povijest generacijama, a Elisina ‘kova’ bio je i ostaje njen čaroban vokal i glazbeni izričaj. Uživali smo!

2Cellos – I don’t care (Ed Sheeran & Justin Bieber cover)

Treći singl koji najavljuje novi, šesti studijski album „Dedicated„, objavili su hrvatski čelo-ambasadori 2Cellos. Nakon obrada Demons (Imagine Dragons) i Livin’ on a prayer (Bon Jovi), dečki su obradili i veliki hit Eda Sheerana i Justina Biebera I don’t care. Ove godine gudački duo bilježi 10 godina od probitka na svjetsku scenu, a novi album s 10 novih obrada slušamo od 17. rujna.

nemanja – Terra Magica

S hvaljenog albuma „Cosmis Disco” stiže videospot za pjesmu Terra Magica magičnog nemanje. Videospot je režirala hrvatska filmska redateljica Hani Domazet, a snimljen je u suradnji s prvom hrvatskom gin destilerijom. Slušati uz ledeni gin tonic!

Mirna Škrgatić – Idemo van

„Kad ljudima nešto zabraniš, onda to žele još i više”, rekla je Mirna i objavila Idemo van, zapis našeg vremena, osjećaj koji se nalazi između želje i mogućnosti, sjećanja na ono prije i ograničenja ovoga sada. Ako vas nije namamila van, pritisnite repeat sve dok se to ne dogodi.

Edi East Trance Blues – A u p.m.

Edi Maružin i njegova ekipa rekli su ono što svi mi zazovemo barem nekoliko puta u danu (oni slobodniji na glas, oni ‘pristojniji’ u sebi) – A u p.m.


 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Zrinka Kunić.

(Visited 564 times, 2 visits today)

Komentari