Glazba

Nova glazba: Klinika Denisa Kataneca, Officer Down, VOΛDO i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Noi Duri ima bend Justin’s Johnson.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Klinika Denisa Kataneca, Officer Down, Merima Ključo i Jelena Milišić, VOΛDO, Kurve, Prljave sestre, Aleksandar Baić i Magdalena Mandura.

Strane preporuke za slušanje su Ray Lamontagne, Lenny Kravitz, Muzz, Celeste i Mild Orange.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasajte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Klinika Denisa Kataneca – Kapilare

Klinika Denisa Kataneca objavila je nedavno novi album „Jada Jada” na kojem se nalazi singl Kapilare. Marina Uzelac režirala je spot sniman u Zagrebačkom zoološkom vrtu.

Officer Down – Pijuni (Pasi cover)

Pijuni je novi singl riječkog benda Officer Down a radi se o obradi pjesme Pasa. Audio zapis je snimka live nastupa u Palachu, produkciju popisuju Miran Milić i Studio Palach. Vanja Kauzlarić i Mateo Rožić napravili su video spot.

Merima Ključo i Jelena Milušić – Noćas mi srce pati

Noćas mi srce pati je pjesma Tome Zdravkovića koju su Merima Ključo i Jelena Milušić obradile. Jelena je otpjevala, a Merima je odsvirala i producirala pjesmu i spot. Za snimke su zaslužni Jelena i Miki Olibarri – Powell.

VOΛDO – Let It Go

Zagrebački kantautor VOΛDO predstavio je svoj treći singl Let It Go kojim najavljuje izlazak EP izdanja „Rise’n Shine”. Video je skup snimki većinom s nastupa na Sofar Sounds Madrid te nekih snimljenih u Novom Sadu.

Kurve – Jedna mladost jedan Ep

Jedna mladost jedan Ep je novo, četvrto EP izdanje koje su Kurve zamislile kao jednu punk stvar i trajanju od šest minuta. Mix i master je napravio Mark Mrakovčić, art Đana Kršulja, a spot i montažu Toni Plutonij.

Prljave sestre – Oni ili ti

Prljave sestre su trio iz Niša (Miloš Pavlović, Petar Milosavljević, Milan Miggie Stoiljković) i predstavili su svoj drugi album „Najgore tek dolazi”. Autor teksta i glazbe za Oni ili ti je pjevač i gitarist Pavlović, a aranžman potpisuje cijeli bend.

Aleksandar Baić – Halucinacija

Aleksandar Baić novo je ime na sceni, sudjelovao je u showu The Voice a predstavio je i svoj prvi singl Halucinacija. Autor i producent pjesme je Srđan Sekulović Skansi.

Magdalena Mandura – Ne volim te više

Magdalena Mandura otpjevala je Ne volim te više na prošlogodišnjem Chansonfestu za koju je napravila glazbu i aranžman. Autor teksta je Marin Franov koji također potpisuje i režiju i snimanje spota.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

Ray Lamontagne – Strong Enough

Strong Enough najavljuje izlazak novog albuma „Monovision” kojeg će Ray Lamontagne predstaviti krajem ovog mjeseca, 26. lipnja.

Lenny Kravitz – Ride

Lenny Kravitz snimio je spot za Ride, singl skinut s aktualnog albuma „Raise Vibration” objavljenog prije dvije godine.

Muzz – Knuckleduster

Muzz je novi projekt kojeg je osnovao Paul Banks (Interpol), a Knuckleduster je najavni singl albuma „Muzz” najavljenog za kraj ovog tjedna.

Celeste – I Can See the Change

Britanska soul pjevačica Celeste ima novi singl I Can See the Change koji je producirao Finneas.

Mild Orange – Now You Know

Novozelandski bend Mild Orange objavio je svoj drugi album „Mild Orange” na kojem se nalazi i Now You Know.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari