Istaknuto
15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

14.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Nova glazba: Porto Morto, Willow Avenue, KUD Fichfirichi i drugi

31.03.2021. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Po prvi puta u Novoj Glazbi imamo izjednačenje. Isti broj vaših glasova dobili su Moraines s pjesmom The Brute i Djela s pjesmom Kad, a naša Facebook publika izglasala je za pobjednički singl tjedna grupu Moraines.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Porto Morto, Willow Avenue, Kriptidi, Dosh Lee & Chubi & Robert Urlić, Kud Fichfirichi, Fani Solomun, Tibor & Koolade, Činčila i Filip Rudan.

Strane preporuke za slušanje su Morcheeba, The Joy Formidable, The Offspring, Dropkick Murphys i Royal Blood.

Domaća i regionalna glazba

Porto Morto – Čekam ih

Porto Morto singlom Čekam ih najavljuju novi album. Tekst, glazbu i aranžman potpisuju Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, a pjesma je snimljena u studiju Šećer. Roko je ujedno režirao i spot.

Willow Avenue – Hello, Goodbye

Willow Avenue novo je ime na sceni. Tročlani bend čine Mary May (Marija Buritić), Jack De Shaw (Jakša Perković) i Ante Perković. Hello, Goodbye njihov je prvi singl za koji je Mary napisala tekst, a Jakša i Ante glazbu, dok se Barbara Raad pobrinula za spot. „Come What May” ime je njihovog albuma kojeg će objaviti 28. travnja.

Kriptidi – Krila

Zadarski Kriptidi spremaju predstaviti svoj drugi album koji će se, kako sami kažu, pojaviti bez najave. Znamo samo da će na njemu biti i Krila.

Dosh Lee & Chubi & Robert Urlić – Vodič za preživljavanje u horor-trash filmu

Zagrebački bend Dosh Lee ugostili su Chubija i Roberta Urlića za singl Vodič za preživljavanje u horor-trash filmu. Time najavljuju izlazak albuma „Obostrano zadovoljstvo” ove godine.

KUD Fichfirichi – Prokleta je nedilja

KUD Fichfirichi su Saša Antić (TBF) , Branko Dragičević (Valentino Bošković), Marco Grabber koji je režirao spot, Ivan Arnold, Frane Delić i Vladimir Graić (4 Tenora). Antić i Dragičević autori su teksta, a Grabber i Arnold glazbe. Glazbeni kolektiv predstavio se pjesmom Prokleta je nedilja.

Fani Solomun – Sama

Varaždinska glazbenica Fani Solomun predstavila je svoj drugi singl Sama za koji je napisala tekst i glazbu. Aranžman, produkciju, mix i master te spot odradila je VRH produkcija, a album kantautorice možemo očekivati ove godine.

Tibor & Koolade – Ubij ih uspjehom

Ubij ih uspjehom singl je s friško objavljenog albuma „Kocke” kojeg su zagrebački reper Tibor i producent Koolade zajedno snimili. Tibor je autor stihova, a Koolade je odradio produkciju, mix i aranžman.

Činčila – Pogledaj

Sarajevski bend Činčila  predstavlja singl s albuma „Bez oblika”. Tekst i glazbu za Pogledaj radili su Vanja Solaković i Ismar Žalica, a animirani spot djelo je Zorana Hercega.

Filip Rudan – Kad me svojim nazvala

Filip Rudan je na ovogodišnjoj Dori nastupio s pjesmom Blind koju je napisao Aljoša Šerić, a ovo je njena inačica na hrvatskom jeziku – Kad me svojim nazvala.

Strana glazba- preporuke za slušanje

Morcheeba – The Moon

Iz rubrike svjetsko, a naše izdvajamo The Moon, pjesmu koju je Irena Žilić objavila na svom albumu „Haze”, a Morcheeba joj je dala novo ruho i naći će se na njihovom nadolazećem albumu „Blackest Blue”.

The Joy Formidable – Into the Blue

Velški alt rock bend The Joy Formidable rade na novim pjesmama za album i predstavili su novi singl Into the Blue.

The Offspring – Let the Bad Times Roll

The Offspring će objaviti svoje deseto po redu studijsko izdanje 14. travnja i najavljuju ga istoimenim singlom Let the Bad Times Roll.

Dropkick Murphys – Middle Finger

„Turn Up That Dial” ime je albuma na kojem se nalazi Middle Finger a kojeg će Dropkick Murphys objaviti zadnjeg dana travnja.

Royal Blood – Limbo

Engleski duo Royal Blood svoj novi album „Typhoons” najavljuju za kraj travnja singlom Limbo.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 1.711 times, 32 visits today)

Komentari