Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Glazba

Nova glazba: NIKOLINA, Gibonni, Barbara Munjas i drugi

06.10.2021. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl pretprošlog tjedna je pjesma Zora benda Luxus Lord.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će NIKOLINA, Gibonni, Barbara Munjas, Matt Shaft & Iggy Biznis, Frik iz kvarta i Heidi šeće psa.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj mjesečnoj rubrici Mjesečna Doza Popa.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

Nikolina – Ljubav

Prvo nam je dala Srce, a sada i cijelu Ljubav. Nikolinu smo dugo čekali u solo varijanti, nadam se da sada neće stati jer vokal kao što je njezin ima još toliko toga za napraviti na sceni.

Gibonni – Lažu fotografije

Osobno mi najsnažnija s novog mini albuma, Lažu fotografije u video formatu dolaze da te još više zamisle. Spot koji se gleda od početka do kraja, baš kao što se Gibonni sluša od prve riječi do posljednje točke.

Barbara Munjas – Kad tad

Ne znam kako vi, ali meni glazba gotovo uvijek dolazi zajedno s vizualizacijama atmosfere u kojoj bi najviše uživala u pojedinoj pjesmi. Kad tad Barbare Munjas svira u blago zadimljenom kafiću, obavijenom mirisom friško mljevene kave, dok u staroj fotelji čekam da mi konobarica donese kavu s hladnim mlijekom.

Matt Shaft & Iggy Biznis – Opet ostao sam sam

Da imam petnaestak godina manje, ovo je vjerojatno pjesma koju bi barem tjedan dana vrtila na repeatu dok idem u školu. No imam petnaestak godina više i pokušavam skužiti današnje “klince”. Matt Shaft i Iggy Biznis na dobrom su putu da mi pomognu u tome.

Frik iz kvarta – Birtija je moj pravi dom

Birtija je moj pravi dom zvuči kao da ju je Frik iz kvarta pisao za vrijeme najtvrđeg lockdowna, prepun nostalgije za najdražim mjestom, konobarom i mjestom za šankom. Nadam se da je konačno došao na svoje. A i da će ova stvar koji put zasvirati u najdražoj mu birtiji, tamo negdje pola sata prije fajrunta.

Heidi šeće psa – Još ovaj put

Heidi šeće psa bend je koji nekako nenametljivo, ali sigurno probija svoj put do radijskih postaja i ušiju šireg slušateljstva. Još ovaj put nastavlja seriju vrlo dobrih pjesama iz radionice benda.

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Zrinka Kunić.

(Visited 651 times, 1 visits today)

Komentari