Glazba

Nova glazba: Aklea Neon, Nikolina, Como Bluff i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima zagrebački Panda Rhei s pjesmom Rant.

Ovog tjedna snage će odmjeriti Aklea Neon, Nikolina, Como Bluff, J.R. August, Pava, Paul the Walrus i Melita Lovričević.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći i regionalni singlovi

Nikolina – Prijateljice

Nikolina nam predstavlja svoju novu pjesmu Prijateljice. Glazbu i aranžman, kao i spot za singl, radio je Luka Vidović (pocket palma), dok je tekst napisala Nikolina.

Aklea Neon – Na dah

Aklea Neon proslavila je objavu debi albuma „Dođi na joji” novim singlom Na dah i njemu pripadajućim videospotom, snimljenim u podzemnom Hramu ljudske vrste u Damanhuru, u sjevernoj Italiji.

Melita Lovričević – Životni amater

Nakon dva uspješna singla, jazz pjevačica i skladateljica Melita Lovričević, frontmenica fusion jazz sastava More Love Ensemble, te članica brojnih glazbenih projekata premijerno predstavlja svoj treći singl Životni amater.

Pava – Dopusti mi

Dopusti mi je treći singl Pave, mlade kantautorice koju smo upoznali kroz prethodne singlove Ponekad i Budi mi dobro. Pjesma dolazi kao najava debi albuma koji možemo očekivati u listopadu ove godine.

Paul the Walrus – Breathe

Zagrebački bend Paul the Walrus objavio je novi singl Breathe s kojim najavljuje prvi album koji izlazi u proljeće. Spot potpisuju diplomirane dizajnerice Mirta Filipović i Dora Doko. Snimanje se odvilo u Londonu, a glumac u videu je Scott Mckenzie, koji je radio u londonskim kazalištima Soho, The Arcola te se pojavio u nekoliko engleskih filmova.

J.R. August – Dealing With the Pain

Dealing With The Pain prvi je singl s novog studijskog albuma pod nazivom „Still Waters”, J.R. Augusta, višestrukog dobitnika Porina i autora svjetskog kalibra. Album dolazi na Veliki petak, 15. travnja, nakon „Dangerous Waters” i „Murky Waters” – vode su J.R.-ov svijet, bile one opasne, mutne ili mirne.

Como Bluff – Kazoo

Nova snaga domaćeg alternativnog rocka, tročlani bend Como Bluff, predstavlja novi singl Kazoo, koji je ujedno i najava drugog EP izdanja, čiji je izlazak planiran u narednim tjednima. Kazoo nas svojim radiofoničnim melodijama uvodi u zvuk novog EP-a, naslanjajući se na glavna obilježja idola rock zvuka 90-ih.

Ovotjednu Novu glazbu birala je Helena Kezerić.

Be social

Komentari