nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

13. kolovoza 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Svjedočili smo nedavno momentu u pop-kulturi kada su dva filma, naslovima spojena u “Barbieheimer” navodno najavila spas kina. Jesu li u tome uspjeli?

Glazba

Nova glazba: Florence + the Machine, Muse, Queen Of Sabe i drugi

Foto: facebook.com/florenceandthemachine
Vrijeme čitanja: 2 minute

Firenca i Mašinko imaju novu stvar, zapravo novi singl Delilah s nadolazećeg albuma „How Big How Blue How Beautiful“. Crvena djeva Florence Welch je ovaj tjedan zbog atletskog stopala otkazala i nastup na ovogodišnjem InMusic festivalu, a mislili ste da ćete album uskoro slušati na Jarunu. Nećete, barem još godinu dana. Do tad možete sliniti na jubitou.

Već neko vrijeme posrnuli Muse zaziva milost glazbene kritike. Stoga ne čudi što se novi singl zove upravo Mercy. Ne možemo procijeniti hoće li s novim singlom dozvati spasenje, ali novi album „Drones“ zasigurno će dati odgovor.

Kako je itko ikad napisao slovo „S“ bez da mu padne na pamet umjesto njega staviti znak dolara? A$AP Rocky će ASAP (2. lipnja) izbaciti novi album „At.Long.Last.ASAP“, a LSD je četvrti singl s albuma. Spot je šaren i usporen, Rocky je natripan i sve ostalo. Bilo bi zabavno vidjeti Matta Stonea i Treyja Parkera kako upadaju u kadrove, no Rocky je ozbiljan čovjek s ozbiljnom glazbom.

 Mlada kantautorica Queen Of Sabe izbacila je treći singl Sama s debi albuma „Tragovi“ koji je izdala za Croatia Records. Sljedeće godine joj vjerojatno ne gine Porin u kategoriji u kojoj ga je ove godine bezobrazno uzela Sara Renar. Ne samo da ga je uzela već i uništila. Kipić je osvanuo na facebooku bez glave. Vjerujemo da bi Queen Of Sabe bila daleko obzirnija prema prestižnoj hrvatskoj glazbenoj nagradi. Watch your back, Sara.

Spot za pjesmu Inače toliko je kompleksan da je sniman gotovo 15 mjeseci. Snimanje je trajalo toliko dugo da su u međuvremenu Krešo i Kisele Kiše  snimli i objavili spot za pjesmu Uvijek. Oba su spomenuta djela s albuma „Još ti nije jasno da ti nije kasno“ iz 2013. Tako da, pogledajte spot epskih razmjera, jer ne bismo se čudili da glasine o snimanju spot-trilogije kroz period od tri godine dođu i do velikog Petera Jacksona.

Bend Porto Morto je objavio svoju viziju finog domaćeg Ručka. Nismo baš sigurni kako uz ovakav anti-gurmanski pristup preživljavaju dan, ali nadamo se da kalorije nadoknađuju večerom. Inače, muzika stoji, malo je eksperimentalnija, paše uz juhu od svrdla i kovanica. Dabog da vam prijalo.

Be social

Komentari