Glazba

Nova glazba: Gwen Stefani, Hozier, Dua Lipa, Plastic Knives, Queen Of Sabe i drugi

Foto: Facebook.com/Dua Lipa Official
Vrijeme čitanja: 2 minute

Noviteti hiperaktivno mašu iza ugla dok razmišljam želim li im mahnuti natrag ili se praviti da ih nisam vidjela. Domaća izdanja ovoga puta prevladavaju. Svašta se kuhalo na domaćoj sceni zadnjih tjedan dana. Strani noviteti su malo zakazali pa smo u povuci – potegni stilu jedva izdvojili tri primjera. No, krenimo u obilazak.

Za one koji još nisu čuli zarazni singl New Love i ne znaju o kome pričamo, Dua Lipa je model i pjevačica iz Londona, no podrijetlom iz Albanije. Ova mlada hipsterish pop nada još uvijek radi na svom prvom albumu a singl Last Dance progurat ćemo preko veze u ovotjedna izdanja iako je svijetlo dana službeno ugledao 9. veljače.

Irski indie kantautor Hozier izbacio je novi video za pjesmu Cherry Wine koja je dio kampanje u svrhu suzbijanja obiteljskog nasilja. Singl se nalazi na albumu iz 2014. tako da tehnički pjesma i nije neka novost u svijetu glazbe.

Gwen Stefani priziva proljeće slatkastim popastičnim prizvucima singla Make Me Like You. Singl dolazi s trećeg solo albuma pod nazivom “This Is What The Truth Feels Like” a video za navedeni poseban je po tome jer se radi o prvom snimanju i ujedno izvođenju na javnoj televiziji.

A sad nešto težih nota. Post rock grupa Diskodelija iz Šibenika najavljuje prekid stanke (kaj su oni imali stanku?) od godinu i kusur singlom Samo. Diskodelija je novim singlom najavila izlazak drugog albuma koji bi trebao biti objavljen u prvoj polovici tekuće godine za etiketu Dancing Bear Records.

Nova pjesma zagrebačkog metal hardcore groove benda ThroaTTwister krije se iza imena Icarus i naći će se kao bonus dodatak na trećem izdanju pod nazivom “It’s Your Funeral”. Prvi sljedeći koncert na kojem ove žestoke dečke možete slušati održat će se početkom ožujka u riječkom Pallachu.

Jedini hrvatski turbofolk punk rock Brkovi su kroz suradnju s mladom bosanskom repericom Sassjom najavili da dolazi vrijeme za Ovce. Novi album je također vani i to vrlo zvučnog imena – “Torzo Dade Topića”.

Zagrebački all female punk bend Halter Ego izbacio je singl Voštane Figure. Djevojke zasad iza sebe imaju tek “ZET Stani!” ep s dvije numere. Trećim singlom dalo bi se naslutiti da se uskoro od njih može očekivati barem još jedno ep izdanje iako nisam sigurna da se tome trebamo veseliti.

Da se ne bi rastali u neprijateljskom tonu, najbolja dva domaća šećerna noviteta ostavljam za kraj. Šlag na i ili točka na torti, sasvim svejedno no Plastic Knives imaju novi instrumental singl vani pod imenom Hooker Hickey i pogodit ćete dobro da je neodoljivo zarazan.

Queen Of Sabe sanjivo pred nas stavlja najljepši Crni Mjesec. Pjesma temeljena na istinitoj priči i dirljivi video mogli bi otkotrljati koju kapljicu slane kiše pred vašim prozorom. Inače Queen Of Sabe nominirana je za ovogodišnjeg Porina u kategoriji novog izvođača godine zajedno s Augustama i Ninom Kraljić. Konačno Porin kojem se možemo zbog nečega posebno veseliti.

 

 

Be social

Komentari