Glazba

Nova glazba: Iggy Pop, Brian Fallon, Suuns, Ivana Rushaidat i Boa

Foto: facebook.com/iggypop
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovotjedni pregled novih pjesama i singlova započinjemo s legendarnim Iggyjem Popom koji je prije nekoliko dana najavio novi album „Post Pop Depression“. Album je nastao u tajnosti u suradnji s liderom Queens of the Stone Agea Joshom Hommeom, ujedno i producentom albuma, a na njemu su zasvirali bubnjar Arctic Monkeysa Matt Helders, gitarist QOTSA-e Troy Van Leeuwen, basist Matt Sweeney te multiinstrumentalist Dean Fertita, član QOTSA-e i supergrupe The Dead Weather. Kao prvi singl izbačena je pjesma Gardenia, a naknadno je objavljena i numera Break Into Your Heart. Album izlazi 18. ožujka za label Loma Vista, a ovih je dana objavljena i turneja na kojoj će s Popom svirati spomenuti glazbenici, a za Europu je predviđeno sedam datuma.

Pjevačica i glumica Ivana Rushaidat i njen bend Rakete ovih su dana objavili treći singl Ne dam te koji najavljuje nadolazeći studijski prvijenac. Pjesmu potpisuje dugogodišnji suradnik bendova poput Kawasaki 3p-a, Kojota i Majki, Davor Viduka, a autor je i stihova uz Martu Muždalo. Za aranžman je zaslužan Vlado Mirčeta. Pjesma je izašla u suradnji Yammat FM-a i Dancing Beara, u čijem se izdanju očekuje i debitantski album kasnije ove godine.

Jedna neočekivana suradnja dogodila se u vidu dueta popularne novovalne grupe Boa i predvodnice R&B grupe Elemental Mirele Priselac Remi. Pjesma Daleko u proljeće posljednja je u nizu singlova koji najavljuju novi studijski album grupe Boa „Dok glazba traje“. Autori glazbe su Mladen Puljiz i Slavko Remenarić, a potonji je i autor teksta uz Remi. Grupa će album promovirati na velikom koncertu u Vintage Industrial Baru 4. veljače.

Frontmen američkih rockera The Gaslight Anthem Brian Fallon priprema prvi samostalni studijski album „Painkillers“. Prvi singl s albuma A Wonderful Life objavljen je još u prosincu, a ovih je dana predstavljen i drugi singl Nobody Wins, balada koja asocira na starije radove matičnog mu benda koji je trenutno na pauzi, nakon izlaska albuma „Get Hurt“ 2014. te svjetske turneje u sklopu koje su posjetili i zagrebačku Tvornicu kulture. „Painkillers“ Briana Fallona izlazi 11. ožujka za Island Records.

Kanadski indie rockeri Suuns vraćaju se s novim albumom “Hold/Still”. Njihovo treće studijsko izdanje izaći će 15. travnja za izdavačku kuću Secretly Canadian, a album su ovih dana najavili singlom Translate. Četvorka iz Montreala prošle je godine izdala kolaborativni album “Suuns and Jerusalem in my Heart” u suradnji s glazbenim projektom koji predvodi Radwan Ghazi Moumneh. Zadnji samostalni album “Images Du Futur” objavili su 2013. godine, nakon čega su i dva puta posjetili Zagreb.

Be social

Komentari