Glazba

Nova izdanja: FKA Twigs, Bullet For My Valentine, Palehound, Ensh i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Kombinacija sunčanog i kišnog vremena obilježila je cijeli protekli tjedan, a dok čekate da se vani potpuno razvedri možete uživati u novim glazbenim izdanjima koja smo pripremili za vas.

Mlada Talilah Debrett Barnett, poznatija kao FKA Twigs, izbacila je novi EP pod nazivom “M3LL155X”. Što god to značilo. Kako god bilo, mlada Britanka i dalje uspješno surfa po valovima hypea stoga nije uopće upitno da će fanovi biti oduševljeni. Hoće li i vas oduševiti, saznat ćete ako preslušate ovih pet pjesama. Ako niste fan sanjivih vokala i indietronice – vjerojatno neće.

Palehound su američki lo-fi indie rock bend koji je prošlog tjedna objavio svoj prvijenac “Dry Food“. Ako ste ljubitelj navedenih žanrovskih odrednica, vjerojatno vas neće razočarati stoga bacite uho. Ili dva.

Nekad davno bio je jedan bend zvan Bullet For My Valentine, okupirao je etere glazbenih televizija, snove tinejđerica i nestao. BFMV su uvijek izazivali podjelu u publici, neki ih vole, drugi ih jednostavno preziru. Ovisno o vašem opredjeljenju, poslušajte njihov najnoviji uradak “Venom”. Ili nemojte.

Pop-punk se, kao žanr popularan u devedesetima, nekako vuče po granicama slušljivosti (čast izuzecima), no čini se da je kritika i dalje spremna cijeniti dobro obavljen posao. Tako je tek objavljeni album “Life’s Not Out To Get You” britanskih pop pankića Neck Deep doživio sasvim dobar prijem kod publike i kritike.

Kanadski chillwave/dream pop projekt Teen Daze izdao je tijekom proteklog tjedna album „Morning World“. Hiperproduktivni izvođač iza sebe ima pregršt mini-LP i EP izdanja, a ovo je jedan od prvih dugometražnih diskografskih uradaka.

Melanie Martinez privukla je mnogobrojne kritičare svojim albumom „Cry Baby“. Ova djevojka electropop izričaja, proslavila se u američkoj inačici talent showa „Voice“, mogla bi se svidjeti ljubiteljima ranije spomenute FKA Twigs, a kako zvuči – poslušajte na linku.

Milenko Vujošević, poznatiji kao Ensh, izbacio je svoje novo izdanje “Both Of Them Milenko”. Naziv samog albuma ima posebno značenje s obzirom na činjenicu da se na albumu nalaze pjesme na engleskom i srpskom jeziku, što također ima posebno značenje budući da je autor velik dio života proboravio u Kanadi. Kako god bilo, poslušajte njegovu najnoviju dozu electro-indie popa.

Domaći glazbenik BRANE, prošle godine je izbacio svoj prvi EP, a sada nam se odlučio predstaviti svojim dugosvirajućim izdanjem. Kako ovaj, za sada neafirmirani, uradak zvuči možete vrlo lako i vrlo besplatno sami provjeriti preslušavajući izdanje na Youtubeu.

Be social

Komentari