Glazba

Objavljen kompletni line-up Špancirfesta!

Foto: facebook.com/spancirfest
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/spancirfest
Foto: facebook.com/spancirfest

Turistička zajednica grada Varaždina, organizatori varaždinskog Špancirfesta, objavili su na službenoj press konferenciji kompletni program 15. izdanja festivala. Ovogodišnje jubilarno izdanje održat će se od 23. kolovoza do 1. rujna, a prema riječima direktorice Turističke zajednice Branke Tropp, na Špancirfestu će se odvijati 120 programa, od kojih je čak 95 besplatno.
Koncerti će se održavati na tri pozornice, uz Stari Grad, na Trgu Miljenka Stančića i na Trgu kralja Tomislava. Jedino će se plaćati ulaz na glavnu pozornicu uz Stari Grad, gdje će jednodnevna ulaznica iznositi 30 kuna, a festivalska od danas iznosi 150 kn. Treba napomenuti kako su sve ulaznice iz pretprodaje rasprodane. Program će se na tom stage-u odvijati kroz dva vikenda. Prvi vikend će otvoriti mlađe regionalne snage hip-hop/reggae/crossover izričaja, Stillnes, Elemental i SARS. Vikend će nastaviti veterani Opća Opasnost i Zabranjeno Pušenje, a zatvoriti varaždinski bend Sagan, belgijski stoner rockeri Triggerfinger i portugalski elektroničari s elementima afričke glazbe, Buraka Som Sistema.
U četvrtak, 29.8., očekuju se glavne zvijezde festivala, britanski alternativci Skunk Anansie. Drugi vikend ugostit će Gibonnija, zatim zanimljivu kombinaciju Živog Blata i Let3, a za kraj sarajevske Letu Štuke te Gorana Bareta i njegove Majke, koji su 2011. na Špancirfestu održali jedan od najboljih koncerata u karijeri.

Foto: facebook.com/spancirfest
Foto: facebook.com/spancirfest

Na Stančiću će se svakodnevno održavati besplatni koncerti. Festival će otvoriti Massimo, a od domaćih snaga će novi album predstaviti Pips, Chips & Videoclips. Uz njih su još tu uvijek koncertno atraktivni Vlada Divljan & Ljetno Kino Big Band, reformirani Denis & Denis, mlada kantautorica Lovely Quinces, te varaždinski bend Mell & The Mindmills. Ostale dane predstavit će se imena šarolike world music scene, pa će tako Varaždinci i njihovi gosti moći uživati u zvukovima fada u interpretaciji Claude Aurore, a turska grupa Baba Zula predstavit će spoj orijenta i zapada. Zatim su tu još neokrunjeni kraljevi romske glazbe Boban i Marko Marković, gospel će predstaviti CK Gospel Choir, a The Cuban Brothers donijeti štih Kube.

Na varaždinskom Korzu, iliti Trgu kralja Tomislava, nastupit će, između ostalih, Tomislav Goluban, klapa Sveti Juraj, Varaždinski tamburaški orkestar, Đani Stipaničev, The Frajle i mnogi drugi.

Uz glazbeni program, Špancirfest donosi velik broj uličnih performera, klaunova, akrobata i drugih. Uska ulica će se ponovno pretvoriti u sjedište umjetnika, slikara, kipara i dizajnera, a u varaždinskim muzejima će se odvijati sajam umjetnina Art Exchange, projekt koji okuplja privatne kolekcionare i galerije iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a koji prezentiraju aktualna umjetnička strujanja i najkvalitetnije autore, te pokušavaju oživjeti regionalno tržište umjetnina. U HNK će se održavati program “Komedijafest”, koji donosi niz kazališnih predstava, uz predstave varaždinskog HNK, publika će moći pogledati i gostovanja Histriona i Teatra Gavran. Generalni sponzori festivala su Vindija, Carslberg Croatia i Pan, Coca-Cola, Zagrebačka Banka i Večernji List.

Be social

Komentari