Istaknuto
15.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U rubrici Nova glazba poslušajte aktualne domaće singlove i glasajte za svog favorita. Bacite uho i na strane, uglavnom indie rock preporuke.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Film

Oscar 2014.: Gravity osvojio čak 7 Oscara, 12 Years a Slave ipak najbolji film

03.03.2014. Laura SinovčićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Prije nekoliko sati završena je 86. dodjela Oscara, najprestižnije nagrade u filmskom svijetu. Pod zaista izvrsnim vodstvom Ellen Degeneres, najbolji filmovi godine osvojili su nagrade u čak 24 kategorije, a sama dodjela prošla je relativno očekivano. Najbolji film godine proglašen je 12 Years a Slave, redatelja Stevea McQueena te također zaradio i Oscara za najbolji adaptirani scenarij. Svojim prvim Oscarom može se i pohvaliti najbolja sporedna glumica filma, mlada Lupita Nyong’o.

Gravity je osvojio najviše Oscara, njih čak 7 i to pretežito u tehničkim kategorijama kao što su najbolji specijalni efekti, najbolja montaža i najbolja kinematografija. Redatelj Gravityja, Alfonso Cuaron, osvojio je svog prvog Oscara i to upravo za režiju filma.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U glumačkim kategorijama trijumfirao je Dallas Buyers Club. Matthew McConaughey i Jared Leto oboje su dobili svoje prve zlatne kipiće u kategorijama za najboljeg glavnog i sporednog glumca. Uključujući nagradu za najbolju šminku, Dallas Buyers Club ovjenčan je trima Oscarima.

cate_blanchett

Najbolja glumica je, kao i predviđeno, ali zaista i zasluženo, Cate Blanchett sa svojom ulogom Jasmine French u Woody Allenovom Blue Jasmine. Jedna od najsigurnijih kategorija bila je i ona za najbolji originalni scenarij te je Oscara, nakon osvojenog i Zlatnog Globusa, doma odnio Spike Jonze.

Kao najbolji strani film, u napetoj utrci između Italije i Danske, nagradu je ipak odnio  La Grande Bellezza.

Najveći gubitnik Oscara je definitivno American Hustle. Film koji je uz Gravity bio nominiran u rekordnih 10 kategorija, uključujući i sve glumačke kategorije, nije osvojio niti jedan kipić.

Kompletan popis pobjednika možete pogledati ovdje (http://oscar.go.com/nominees).

(Visited 139 times, 1 visits today)

Komentari