Knjige

Poslastica za ljubitelje pisanja krimića!

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Voliš li krimiće? Voliš li pisati? Još bolje, voliš li pisati krimiće? Ako je tvoj odgovor potvrdan, onda je ovo prilika za tebe.

Evo o čemu je riječ. Naklada Fokus, zajedno s Večernjim listom objavila je natječaj pod nazivom „Potraga za novim hrvatskim krimićem“. Natječaj je otvoren od 25. veljače i traje tri mjeseca. Poznavatelji hrvatske književnosti znaju da žanr krimića na domaćoj sceni baš i nije pretjerano razvijen, što ne znači da nije popularan.  Osim Pavla Pavličića, samo je nekolicina hrvatskih autora koji pišu krimiće, poput Mislava Fosina, Matilde Mance,  Gorana Višića i Dražena Stjepandića.  S tim je žanrom započela Marija Jurić Zagorka kao autorica prvog hrvatskog kriminalističkog romana Kneginja iz Petrinjske ulice. Strani su autori ipak nešto popularniji. Budimo iskreni, rijetko tko nije čuo za Agtahu Christie, Stiega Larsona i Joa Nesboa. 

Zašto ne bi baš ti bio taj koji će srušiti Pavla Pavličića s trona „kralja krimića“ te tako promijeniti stanje na našoj književnoj sceni? Pero u ruke i baci se na posao, na raspolaganju su ti samo tri mjeseca. Dodatan motiv mogla bi biti i zarada jer pobjednik na svoj račun bespovratno dobiva predujam za objavljivanje romana u iznosu od 10 000 kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske ali i inozemni građani koji pišu hrvatskim jezikom. Prijave i natječaj su anonimni. Više informacija o ovom natječaju možete pronaći ovdje.

 

Be social

Komentari