Glazba

Predstavljen kompletni program Illectricity Festivala!

Vrijeme čitanja: 3 minute

illectricityDeveti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 29. studenog do 7. prosinca 2013. na više lokacija u Zagrebu. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine i ove je godine objavio sjajan popratni program koji obuhvaća razne aktivnosti na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti.

Illectricity počinje 29. studenog u Sirupu kada će se održati Soundclash na kojem će se sukobiti četiri kolektiva: Bounce iz Budimpešte, ljubljanski Don’t Make New People, splitski LoopJunkies te CFSN DJs  iz Zagreba. Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka DJ ekipa ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike, a pobjednik je ekipa koja ih u većini rundi najviše digne na noge. Start je u 23 sata, a ulaz 25 kuna do ponoći, a 35 kuna nakon. Ulaznice potražile u sustavu Entrio i na http://bit.ly/17GuCbq.

bncBounce iz Budimpešte predstavlja ponekog DJ-a, producenta, VJ-a i dizajnera. Ugostili su široku paletu glazbenih utjecaja, ali najvažnije je da pružaju Mađarima uvijek nešto novo, te  konstantno tragaju za novim nadama kojima pružaju šansu za predstavljanje.

LoopJunkiesLoopJunkies nastaju u Splitu 2003. godine s ciljem promoviranja drum’n’bass glazbe i audiovizualnog izričaja. U klubu Kocka pokreću serijal partija KARANTENA, a promoviraju i  dubtechno, techno, house i bass te u Kocki također rade serijal partija pod imenom BeatSlap. Ekipa broji 6 članova – VRH, Dubok, Oxide, Okor, Cuisine Dub i Nortrom – koji nastupaju po brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva.

DMNPLjubljanski Don’t Make New People je kolektiv koji se sastoji od DJ-eva i vizualnih umjetnika. Posvećeni su miješanju raznih ritmova u granicama bass, garage, bassline, techno, house, hip-hop, juke & jungle žanrova. U goste dolaze četvorica iz kolektiva – Softskinson, žakpižon, Krilc i Felis Catus.

Untitled-fds1-1-2CFSN DJs, jedan je od glavnih projekata udruge Confusion, a po glazbenoj dužnosti proputovali su gotovo cijelu Europu te nastupili na festivalima kao što su EXIT, Sziget, Elevate, Outlook, Hideout, Share ili pak The Garden Festival, a organiziraju i CFSN večeri u Zagrebu. Članovi su Feelipa, Funk Guru, phillipe, Dubway, Josip Klobučar, itch, Æon, a svatko od njih pleše drugačije u vašim ušima.

Nucomers Night u Kino Klubu Jadran Film 30. studenog  pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. Rezultati natječaja na koji su se mogli prijaviti mladi neafirmirani DJ-evi bit će objavljeni uskoro na Facebook stranici Illectricity Festivala. Ulaz je slobodan.

4. prosinca od 20 sati CFSN i Hiperprodukcija predstavljaju Bring Your Own Beamer u velikoj dvorani pogona Jedinstvo. Prijavite se, donesite svoj projektor i pokažite VJ umijeće. Iste večeri Kontejner i Galerija Močvara predstavljaju Tao G. Vrhovec Sambolec i njegov performans Solid Sound u maloj dvorani pogona Jedinstvo. Teethphones u sklopu instalacije omogućuju simulaciju slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru – zagriz u napravu nalik lizaljki omogućuje slušanje zvuka preko zubiju, prijenos do lubanje i direktno do unutarnjeg uha. Videoskop Guerilla na nepoznatoj lokaciji 5. prosinca predstavlja rad VJ-a na javnoj površini u Zagrebu, a lokaciju i ostale detalje saznajete na sam dan na CFSN Facebook stranici. Ulaz na oba događaja je slobodan.

Program glavne večeri Illectricity Festivala će 7. prosinca predstaviti prave audio poslastice. Među njima su Pablo Bolivar live, Eliphino, Rockwell, Strobelyx live, Nucomers Night pobjednik te CFSN DJ-evi. Cijena ulaznice za glavnu večer Illectricity Festivala je 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na ulazu u klub. Više informacija o ulaznicama potražite na svim prodajnim mjestima Entria i http://bit.ly/1faCw4G.

Organizator Illectricity Festivala je Confusion, Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na njegovoj Facebook stranici.

Be social

Komentari